•   0522 24 66 19  (Meppel)
  • Persoonlijk advies
  • Grootste slagersassortiment
  • Kies zelf je afhaaldag

Japans Wagyu entrecote Kagoshima A5+ BMS12

Japans Wagyu entrecote van 100% raszuiver Japans Wagyu, namelijk Japanese Black Kagoshima Wagyu grade A5+ met een BMS score van 12. The real deal!

Let op: bij lagere gewichten is de entrecote doormidden gesneden. Zie foto 2. 

Lees meer
Pas Japans Wagyu entrecote Kagoshima A5+ BMS12 aan

* Verplichte velden

 • Persoonlijk advies
 • Grootste slagersassortiment
 • Kies zelf je afhaaldag
 • Quickfrozen en Vacuüm verpakt
 • Bereidingswijze

  Productinformatie

  Japans Wagyu entrecote van 100% raszuiver Japans Wagyu, namelijk Japanese Black Kagoshima Wagyu grade A5+ met een BMS score van 12. The real deal!

  Let op: bij lagere gewichten is de entrecote doormidden gesneden. Zie foto 2. 


  Proud to present: Japanese Black, oftewel Kagoshima Japans Wagyu. The real deal! Geen vlees om wekelijks te eten, maar absoluut een experience voor de echte liefhebber. Amerikaans en Australisch Wagyu is van hoge kwaliteit, maar Japanese Black is echt next level. Letterlijk vertaald betekent Wagyu Japanse koe (wa = Japan, gyu = koe). Zegt genoeg, lijkt me. Pas sinds enkele jaren mag dit vlees worden geexporteerd vanuit Japan. 

  Het uiterste halen uit Japans Wagyu

  Kagoshima Japans Wagyu is vlees om ultiem van te genieten. Je kunt er natuurlijk een hele steak van eten, maar wat misschien nog wel meer wordt gedaan is een Japanse Wagyu steak verdelen over je gasten. Een verbluffende amuse, een fantastisch voorgerecht of tussengerecht: Japans Wagyu eet je exclusief en met heel veel aandacht. Een sensatie in je mond, daar mag je echt wel van genieten. Ter illustratie: een Wagyu entrecote van 400 gram kun je waanzinnige amuses van maken voor zo'n 10 mensen en met 100 gram Wagyu maak je een mooi voorgerecht voor 2 personen. Op die manier haal je alles uit dit waanzinnige vlees. 

  Wat is Japans Wagyu / Japanese Black?

  Wagyu is misschien wel de Bentley onder de runderrassen en van daarvan is Japans Wagyu dan weer het absolute neusje van de zalm. The real deal, zeg maar. Het vlees overtreft wat ons betreft elk ander runderras in marmeringsgraad, vet- en vleeskleur, structuur en karakteristieke nootachtige smaak die je eigenlijk nergens mee kunt vergelijken. Er zijn 4 soorten Wagyu beef in Japan: Japanese Black, Japanese Brown, Japanese Shorthorn en en Japanese Polled. Op Butchery.nl verkopen we vlees van 100% raszuiver Japanese Black uit Kagoshima, een van de mooiste en meest exclusieve rundvleesrassen verkrijgbaar. Dit vlees wordt geroemd om het intramusculaire vet en waanzinnige marmering. Het vet smelt op relatief lage temperatuur en ligt zijdezacht op je tong. Bovendien is vet de smaakdrager van vlees en dit Japans Wagyu Beef zit dan ook rammetje vol smaak. Ons Japanese Black heeft namelijk ook nog de hoogst haalbare marmeringsgraad. 

  Wagyu Grade / marmeringsgraad

  Er zijn meerdere gradaties in Wagyu beef en daarop  wordt het vlees onder andere beoordeeld. 
  • Grade A1: Lage – marble score 1
  • Grade A2: Onder gemiddeld – marble score 2
  • Grade A3: Gemiddeld – marble score 3 tot 4
  • Grade A4: Goed – marble score 5 tot 7
  • Grade A5: Excellent – marble score 8 tot 12

  Genetica scores

  Daarnaast wordt er ook nog een onderscheid gemaakt in genetica score. Volbloed Wagyu en is dus FB (Full Blood). Dat is het vlees dat wij op The Butchery verkopen. Overige scores zijn:

  F1 1/2 50.00% Wagyu
  F2 3/4 75.00% Wagyu
  F3 7/8 87.50% Wagyu
  F4 15/16 93.75% Wagyu
  F5 31/32 96.88% Wagyu
  F6 63/64 98.44% Wagyu
  F7 127/128 99.22% Wagyu
  F8 255/256 99.61% Wagyu
  F9 511/512 99.80% Wagyu
  F10 1023/1024 99.90% Wagyu
  FB 100/100 100.00% Wagyu Full Blood Wagyu

  Totale beoordeling Japans Wagyu beef 

  • Marmeringsgraad 
  • Kleur en helderheid van het vlees
  • Stevigheid en textuur van het vlees
  • Kleur en kwaliteit van het vet

  De haalbare scores zijn 1 tot en met 5 en het vlees wordt uiteindelijk beoordeeld op de laagste score van de 4. Wanneer 3 van de 4 elementen met een 5 wordt beoordeeld en 1 van de 4 elementen krijgt een 3, dan zal het karkas een score van 3 krijgen van de Japan Meat Grading Association. Om maar even aan te geven hoe nauw de kwaliteit van dit vlees meet en hoe streng de controles zijn. 

  Japanese Black // Kagoshima Wagyu

  Kagoshima Wagyu is afkomstig van 100% volbloed runderen (dus FB) van het ras Japanese Black uit Kagoshima Japan. Met een grade 5+ en een BMS (marmeringsgraad) van 12 is dit de absolute top of the bill. Kost wat, maar dan heb je ook wat. Want de kwaliteit van Kagoshima Wagyu wordt  gegarandeerd door strenge controle tijdens de selectie van het vlees. Alleen de grades A3, A4 en A5 zijn volgens de Japan Meat Grading Association goed genoeg en hier op The Butchery vind je zelfs grade 5+. Weet je tenminste zeker dat je the real Japanese deal te pakken hebt. 

   

   

   

   
   

  Bereidingswijze

  Bereiding A5 Wagyu entrecote Kagoshima

  Hoe je het best zo'n mooie Wagyu A5 entrecote kunt bereiden, laat Ruben zien in onderstaande video!


  Ingredienten

  100% rundvlees


  Butcher's Notes

  Als wij hierover iets plaatsen op facebook, krijgen we vaak heel uiteenlopende reacties. De meesten zijn laaiend enthousiast, maar er zijn zeker veel mensen die dit vlees veel te duur en veel te vet vinden. Ergens is het ook wel logisch. Japans A5 Wagyu vind je niet mwoah. Of 'gewoon wel lekker'. Daar is het veel te uitgesproken voor. Net als kaviaar. Zelf vinden we het waanzinnig en een absolute smaaksensatie. En hoewel over smaak niet te twisten valt, kunnen we in elk geval zeggen dat A5 Wagyu vlees absoluut met NIETS te vergelijken valt.


  Wat vind je van dit product?
  Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak een account aan