Bereidingswijze
WAGYU steak bereiden
- Plan vooruit, ontdooi het vlees een dag vantevoren (of een uur in koud water) en haal het 2uur vantevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen
- Verwarm de pan tot maximale hitte zonder olie of vetstof, wagyu heeft van zichzelf voldoende vet om een mooie kosrt te krijgen.
- Kruid de steak pas halverwege of achteraf met zout, peper of andere kruiden is niet aan te raden.
- Bak de steak op de eerste kant volgens het onderstaande schema eerder draaien mag ook als je een mindere korst wenst.
- Meet de kerntemperatuur. Gebruik de temperaturen uit het schema. Wagyu komt het best tot zijn recht bij medium rare 53-55C
- Rusten, laat de steak 5 minuten rusten onder aluminiumfolie voor extra doorgaring (wagyu mag iets gaarder gegeten worden
Dikte van de Wagyu steak
2 centimeter dikke Wagyu steak
- Rare 50-52C: 2 min. per kant
- Medium rare 53-55C: 2,5 min. per kant
- Medium 56-58C: 3 min. per kant
3 centimeter dikke Wagyu steak
- Rare 50-52C: 3 minuten per kant
- Medium rare 53-55C: 3,5 minuten per kant
- Medium 56-58C: 4 minuten per kant
4 centimeter dikke Wagyu steak
- Rare 50-52C: 4 minuten per kant
- Medium rare 53-55C: 5 minuten per kant
- Medium 56-58C: 6 minuten per kant
5 centimeter dikke Wagyu steak
- Rare 50-52C: 5 minuten per kant
- Medium rare 53-55C: 6 minuten per kant
- Medium 56-58C: 7 minuten per kant
Ingredienten