•   0522 24 66 19  (Meppel)
  • Persoonlijk advies
  • Grootste slagersassortiment
  • Kies zelf je afhaaldag

Iberico Solomillo (varkenshaas)

Varkenshaas (Solomillo) van het Spaanse Iberico varken.

Lees meer
Pas Iberico Solomillo (varkenshaas) aan

* Verplichte velden

 • Persoonlijk advies
 • Grootste slagersassortiment
 • Kies zelf je afhaaldag
 • Quickfrozen en Vacuüm verpakt
 • Productinformatie

  Varkenshaas (Solomillo) van het Spaanse Iberico varken.


  Wat is Iberico Solomillo?

  Iberico Solomillo is het haasje van het befaamde Spaanse Ibérico varken met de herkenbare zwarte hoeven. Mooi dooraderd vlees uit de rug van het varken: fijn van structuur, lekker mals en übersmaakvol, zéker van Ibérico! Iberico Solomillo kan op verschillende manieren worden bereid en heeft weinig nodig, want heeft veel smaak van zichzelf!

  Iberico varkens

  De Iberico varkens - oftewel: Cerdo Ibérico -  zijn afkomstig uit het zuiden van Spanje en is één van de meest smaakvolle scharrelrassen ter wereld. Iberico varkens leven buiten en eten eikels, grassen, kruiden, wortels en soms olijven. In de gortdroge zomertijd worden ze bijgevoerd met graan. Het afmesten begint in de herfst, als de eikels (bellota's) van de kurk- en steeneiken uit de omgeving vallen. Want juist die eikels geven Iberico vlees die karakteristieke smaak. In die periode eten de Iberico varkens kilo's eikels per dag, waardoor ze in korte tijd groeien tot een indrukwekkende 160 - 180 kilo. Het vlees van Ibérico varkens is kruidig en vettig, grotendeels enkelvoudig en meervoudig verzadigd, dus rijk aan voedingsstoffen. Nog zo'n voordeel van het Ibérico varken. Iberico Solomillo is absoluut varkenshaas zoals je dat weinig eet. Beetje peper en zout en klaar ben je.   Bereidingswijze

  Ibérico Solomillo moet je vooral in haar waarde laten met niet teveel opsmuk! Het vlees is kruidig en supersmaakvol van zichzelf, dus wat peper en zout is voldoende. Even bakken in boter of grillen in de pan en klaar ben je. Het vlees is mooi dooraderd, dus lekker sappig van zichzelf. In de oven doet een solomillo het trouwens ook heel goed!


  Ingredienten

  100% varkensvlees

  Wat vind je van dit product?
  Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak een account aan