• 0522 24 66 19  (Meppel)
    • Vlees met fijne herkomst
    • Eigen worstmakerij
    • Vakmanschap door eigen slagers

Iberico Solomillo (varkenshaas)

Iberico Solomillo is een zijdezachte varkenshaas met volle, nootachtige smaak van eikelgevoerde Iberico-varkens uit Zuid-Spanje.

Lees meer
Pas Iberico Solomillo (varkenshaas) aan

* Verplichte velden

  • Persoonlijk advies
  • Grootste slagersassortiment
  • Kies zelf je afhaaldag
  • Diepvries / Quickfrozen
  • Productinformatie

    Iberico Solomillo is een zijdezachte varkenshaas met volle, nootachtige smaak van eikelgevoerde Iberico-varkens uit Zuid-Spanje.


    Iberico Solomillo

    De Iberico Solomillo is een ware delicatesse onder de varkenshazen. Dit malse stukje vlees is klein van formaat, maar groots in smaak. De structuur is zijdezacht en bijzonder fijn, waardoor het letterlijk op je tong smelt. Waar gewone varkenshaas het moet hebben van zijn malsheid, tilt de Iberico-variant dit naar een geheel nieuw niveau. De rijke vetstructuur van het Iberico varken geeft het vlees een diepe, bijna nootachtige smaak die perfect tot zijn recht komt met enkel een beetje peper en zout. Ideaal voor wie zoekt naar verfijning op het bord zonder poespas. Even aanbraden in de pan of kort op de grill en je hebt een topgerecht dat niets nodig heeft om indruk te maken.

    Wat is een Solomillo?

    De Solomillo, oftewel varkenshaas, is het meest malse spierdeel van het varken. Dit langwerpige stuk vlees zit aan de binnenzijde van de rug, net boven de nieren, en wordt nauwelijks gebruikt door het dier. Hierdoor ontwikkelt de spier weinig bindweefsel en blijft het vlees extreem zacht. Het is dan ook niet voor niets dat de varkenshaas al jaren bekend staat als een van de meest gewaardeerde delen van het varken. De Iberico-variant onderscheidt zich doordat het, in tegenstelling tot de reguliere varkenshaas, een mooie vetmarmering bevat. Dit vet smelt bij bereiding door het vlees en zorgt voor extra sappigheid en een complexe, volle smaak die je niet snel vergeet.

    Cerdo Ibérico: natuurlijke luxe uit Spanje

    De Iberico Solomillo bij The Butchery komt van het Cerdo Ibérico, een van de meest smaakvolle scharrelrassen ter wereld. Deze varkens leven in het zuiden van Spanje en genieten daar van een leven in vrijheid. Ze eten uitsluitend natuurlijk voedsel zoals grassen, wilde kruiden, wortels en olijven. Tijdens de droge zomermaanden worden ze waar nodig bijgevoerd met granen, maar het hoogtepunt van hun dieet begint in de herfst. Dan vallen de eikels van de kurk- en steeneiken, die de varkens in grote hoeveelheden verorberen. Deze bellota’s geven het vlees zijn kenmerkende smaak en zorgen voor een uitzonderlijk hoge concentratie gezonde vetten. De combinatie van beweging, natuurlijk voer en raszuiverheid levert een product op dat ongeëvenaard is in smaak en structuur.

    Iberico Solomillo online bestellen?

    Voor Iberico Solomillo van topkwaliteit hoef je niet verder te zoeken. Bij The Butchery wordt elk stuk met precisie en liefde gesneden door onze Meesterslagers. Vervolgens wordt het vlees direct vacuüm verpakt en diepgevroren om de versheid maximaal te behouden. Bestellen is eenvoudig: plaats je bestelling vóór 11.00 uur en je ontvangt het dezelfde avond nog aan huis (in Nederland en België). Liever op een ander moment? Ook dat is mogelijk. Vanaf €60 wordt je bestelling gratis verzonden. Iberico Solomillo is eenvoudig te bestellen bij premium online slager The Butchery.


    Bereidingswijze

    Ibérico Solomillo moet je vooral in haar waarde laten met niet teveel opsmuk! Het vlees is kruidig en supersmaakvol van zichzelf, dus wat peper en zout is voldoende. Even bakken in boter of grillen in de pan en klaar ben je. Het vlees is mooi dooraderd, dus lekker sappig van zichzelf. In de oven doet een solomillo het trouwens ook heel goed!


    Ingredienten

    100% varkensvlees

    Recepten


    Wat vind je van dit product?
    Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak een account aan