Tournedos Blonde d'Aquitaine
Deze tournedos van het Blonde d'Aquitaine heeft een enorm malse structuur en subtiele smaak. Perfect voor speciale gelegenheden!
Productinformatie
Deze tournedos van het Blonde d'Aquitaine heeft een enorm malse structuur en subtiele smaak. Perfect voor speciale gelegenheden!
TOURNEDOS BLONDE D'AQUITAINE
Een tournedos van Blonde d’Aquitaine is afkomstig van koeien die een fijn leven hebben gehad en is een symbool van verfijning en perfectie. Dit stuk vlees is door zijn malsheid en elegante uitstraling ideaal voor bijzondere gelegenheden waarbij je indruk wilt maken op je gasten!
WAT IS EEN TOURNEDOS?
Een tournedos is een van de meest verfijnde en malse stukken rundvlees, geliefd om zijn zachte textuur en elegante presentatie. De tournedos, ook wel filet mignon genoemd, wordt gesneden uit het midden van de ossenhaas. Dit spierstuk verricht heel weinig werk, wat ervoor zorgt dat de tournedos zijn kenmerkende malse structuur krijgt. Dit zorgt er wel weer voor dat het vlees een iets subtielere smaak heeft dan vettere stukken, zoals bijvoorbeeld een rib eye.
TOURNEDOS VAN BLONDE D'AQUITAINE
Deze tournedos is afkomstig van Blonde d’Aupuitaine runderen die mijn vader zorgvuldig heeft geselecteerd bij boeren uit de regio met wie we al jaren een goede samenwerking hebben. Deze boeren leveren niets minder dan de beste kwaliteit en echt puur en eerlijk vlees. In de zomer grazen de koeien in grote natuurgebieden, waar ze een gevarieerd dieet krijgen bestaande uit vers gras, Lucerne (een luxe grassoort met een hoge voedingswaarde), mais, granen, aardappelen, en vitamines en mineralen als dagelijkse aanvulling. De koeien worden met veel zorg en passie verzorgd en hebben enorm veel ruimte.
TOURNEDOS VAN BLONDE D'AQUITAINE ONLINE BESTELLEN?
Als je een tournedos van Blonde d’Aquitaine wilt proberen, ben je bij The Butchery aan het juiste adres. Alle stukken vlees worden door onze Meesterslagers tripple trimmed voor de juiste verhoudingen tussen vlees en vet, wat voor de optimale kwaliteit zorgt. Bestellen bij The Butchery is erg eenvoudig. Wanneer je vóór 11.00 uur besteld heb je je bestelling dezelfde avond nog in huis (in Nederland & België), echter kun je zelf ook een ander bezorgmoment kiezen als dit jou beter schikt! We leveren quickfrozen en vacuümverpakt, zodat de kwaliteit perfect blijft tijdens het transport.
Bereidingswijze
Tournedos bakken stap voor stap
- Haal de tournedos minstens een uur van tevoren uit de koelkast en uit de verpakking zodat hij op kamertemperatuur kan komen.
- Dep de tournedos droog met keukenpapier en maal er naar smaak peper en zout overheen.
- Zet een pan op het vuur met een scheutje olie (of een flinke klont roomboter).
- Leg de tournedos in de pan zodra de olie warm is en bak ‘m ongeveer 1 minuut per centimeter per kant. Is je tournedos 2cm dik? Bak ‘m dan 2 minuten per kant. Wil je graag op kerntemperatuur bakken? Hou dan de volgende kerntemperaturen aan: rood 48 graden, medium rood 50 graden, medium 52 graden en doorbakken 56 graden.
- Wikkel de tournedos in aluminiumfolie en laat vijf minuten rusten.
TIP: Bak je op gas? Houd dan de biefstuk goed in beweging. Op inductie kan je ‘m beter, op het draaien na, met rust laten.
Ingredienten