•   0522 24 66 19  (Meppel)
  • Persoonlijk advies
  • Grootste slagersassortiment
  • Kies zelf je afhaaldag

Secreto Iberico Bellota

Secreto Iberico van het fameuze Spaanse Ibérico varken. 

Houd er rekening mee dat wanneer je een hoger gewicht bestelt, dat er meerdere lapjes secreto in de verpakking zitten om samen tot dat hogere gewicht te komen. 

Lees meer
Pas Secreto Iberico Bellota aan

* Verplichte velden

 • Persoonlijk advies
 • Grootste slagersassortiment
 • Kies zelf je afhaaldag
 • Quickfrozen en Vacuüm verpakt
 • Productinformatie

  Secreto Iberico van het fameuze Spaanse Ibérico varken. 

  Houd er rekening mee dat wanneer je een hoger gewicht bestelt, dat er meerdere lapjes secreto in de verpakking zitten om samen tot dat hogere gewicht te komen. 


  Wat is Secreto Iberico?

  Secreto Iberico is - de naam zegt het al - het best bewaarde geheim van het Iberico varken. Iberico flank noemen ze dit deel ook wel. Het is een speciale snit van de schouders, het verlengde van de schouderspieren, tussen de schouders en het harde nekspek. Er wordt beweerd dat deze snit alleen voorkomt bij het Iberico varken, maar daarover kan getwist worden. Feit is wel dat dit vleesdeel snijden milimeterwerk is en dat wij in Nederland deze snijtechniek niet hanteren. Secreto varkensvlees wordt veruit het meest gegeten van het Iberico varken, dat zeer zeker. En dat is niet voor niks. Het vlees is waanzinnig dooraderd met vet en zit ramvol smaak. Karakteristieke smaak, vanwege de kilo's eikels die het Iberico varken in de herfst dagelijks wegpoetst. Secreto Iberico is écht een smaaksensatie, die je niet dagelijks beleefd. Een must try voor liefhebbers

  Iberico varken

  Secreto Iberico komt dus van het fameuze Iberico varken - oftewel: Cerdo Ibérico -  afkomstig uit het zuidwesten van Spanje. Iberico staat bekend als één van de meest smaakvolle scharrelrassen ter wereld. Niet zo raar ook. De varkens leven vogelbrij buiten en eten alleen maar natuurlijk voer als gras, kruiden, wortels en soms olijven. In gortdroge zomertijden worden ze bijgevoerd met graan. Maar het échte werk begint in de herfst, als de eikels (bellota's) van de oude kurk- en steeneiken vallen. Want juist de eikels geven Iberico vlees die karakteristieke smaak. In die periode eten Iberico varkens kilo's eikels per dag, waardoor ze in korte tijd groeien tot een indrukwekkende 160 - 180 kilo. De varkens zijn relatief klein van stuk en hebben dus een hoge concentratie vet, voornamelijk intramusculair, dus tussen de spieren. Dat verdeelt zich super door het vlees. Iberico vlees is dus kruidig en vettig, grotendeels enkelvoudig en meervoudig verzadigd, dus rijk aan voedingsstoffen. Nog zo'n voordeel van het Ibérico varken. Iberico Secreto is dan ook een smaaksensatie.


  Ingredienten

  100% varkensvlees


  Butcher's Notes

  Secreto Iberico is een exclusief stukje varkensvlees dat je moet koesteren als je het eenmaal in handen hebt. Als ik zelf in Spanje ben, laat ik de kans om secreto te bestellen zéker niet aan me voorbij gaan. Maar ook thuos bak ik er eens in de zoveel tijd eentje op. Die dooradering met vet... zo lekker!


  Wat vind je van dit product?
  Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak een account aan