•   0522 24 66 19  (Meppel)
    • Persoonlijk advies
    • Grootste slagersassortiment
    • Kies zelf je afhaaldag

Rumpsteak Black Angus Premium Grassfed ARG

De rumpsteak wordt gesneden uit het deel net boven de bil, een spier die veel gebruikt wordt door het rund. Een mooie malse biefstuk met een rijke smaak dus! 

Lees meer
Pas Rumpsteak Black Angus Premium Grassfed ARG aan

* Verplichte velden

  • Persoonlijk advies
  • Grootste slagersassortiment
  • Kies zelf je afhaaldag
  • Quickfrozen en Vacuüm verpakt
  • Productinformatie

    De rumpsteak wordt gesneden uit het deel net boven de bil, een spier die veel gebruikt wordt door het rund. Een mooie malse biefstuk met een rijke smaak dus! 


    Wat is een rumpsteak? 

    De rumpsteak wordt gesneden uit het achterste deel van het rund, net boven de bil. Deze spier wordt veel gebruikt bij het bewegen van het dier. Juist dit zorgt ervoor dat de beste eigenschappen van verschillende steaks gecombineerd worden. Supermals en vol smaak. Win-win toch? 


    Bereidingswijze

    Rumpsteak bakken is te vergelijken met het bakken van een kogelbiefstuk bijvoorbeeld, heel easy dus! Let's go: 

    1. Haal de rumpsteak ongeveer een uur voor het bakken uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen. Dit helpt om gelijkmatiger te garen.
    2. Dep de biefstuk droog met keukenpapier en breng aan beide zijden zout en peper aan naar smaak.

    3. Verhit een koekenpan of grillpan op hoog vuur. Voeg een flinke klont boter of scheut olie toe aan de pan om aanbakken te voorkomen.

    4. Als de pan goed heet is, leg je de kogelbiefstuk in de pan. Bak de biefstuk aan elke zijde ongeveer 2-4 minuten, afhankelijk van de gewenste gaarheid en de dikte van het vlees. Vuistregel is 1 minuut per centimeter per kant. Dus als de rumpsteak 2 centimeter dik is, beide kanten 2 minuten bakken. 

    5. Haal de kogelbiefstuk uit de pan en laat het ongeveer 5 minuten rusten op een bord, losjes bedekt met aluminiumfolie. Hierdoor kan het vlees ontspannen en worden de sappen gelijkmatig verdeeld.

    6. Snijd de kogelbiefstuk tegen de vezelrichting aan en serveer direct.


    Wat vind je van dit product?
    Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak een account aan