Rosbief (achtermuis) Blonde d'Aquitaine
Rosbief Roast van Blonde d'Aquitaine, rundvlees zorgvuldig geselecteerd door mijn vader Lantinga Sr. (H)eerlijk vlees uit regio.
Productinformatie
Rosbief Roast van Blonde d'Aquitaine, rundvlees zorgvuldig geselecteerd door mijn vader Lantinga Sr. (H)eerlijk vlees uit regio.
Wat is rosbief?
Rosbief komt van het Engelse Roast Beef en dat is letterlijk wat 't is: gebraden rundvlees.Rosbief wordt gesneden van een mager spierdeel van het rund, meestal de dunne lende of de bil van de koe. In Nederland is het misschien wel één van de meest gegeten braadstukken van rund. Als braadstuk bij een gelegenheid, maar zeker ook als vleeswaar op een broodje.
Bereidingswijze
Rosbief wordt altijd in zijn geheel gebraden, liefst dichtgeschroeid van buiten en nog lekker rood van binnen. Braad de rosbief dus aan in boter en laat vervolgens op laag vuur of in de oven (max 160 graden) doorgaren tot een kertemperatuur van zo'n 50C. Een goeie kernthermometer is handig met braadstukken als deze. Eigenlijk bijna onmisbaar! Wanneer rosbief te lang doorgaart, verliest het kleur, smaak en vocht, waardoor het vlees taaier wordt. Wil je dus niet!
Ingredienten
Butcher's Notes
Rosbief. Wie eet 't niet? Mooi mager vlees, dat heerlijk is op een broodje, maar zéker ook uit de pan of in de oven...