•   0522 24 66 19  (Meppel)
  • Persoonlijk advies
  • Grootste slagersassortiment
  • Kies zelf je afhaaldag

Iberico Rib Fingers

Rib fingers (carne de costilla) van het Spaanse Iberico varken.

Lees meer
Dit product is momenteel niet op voorraad.
 • Persoonlijk advies
 • Grootste slagersassortiment
 • Kies zelf je afhaaldag
 • Quickfrozen en Vacuüm verpakt
 • Bereidingswijze

  Productinformatie

  Rib fingers (carne de costilla) van het Spaanse Iberico varken.


  Wat zijn Rib Fingers?

  Iberico Rib Fingers (carne de costilla) zijn mooi gemarmerde stukjes vlees die op speciale wijze één voor één worden versneden uit de ribben van het Ibérico varken. Het is afkomstig van het karkas van ribben dat overblijft als je bij een varken de filet wegsnijdt. Tussen die ribben zit het mooiste vlees en in Spanje wordt dat vlees vakkundig versneden tot rib fingers. Echt een smaaksensatie en een regelrechte BBQ hit in Spanje. Iberico Rib Fingers doen het trouwens ook goed in de Oosterse keuken, maar eigenlijk weet elke serieuze BBQ'er er wel raad mee! Hot & Fast, lekker crunchy en ramvol smaak!

  Iberico Ribfingers

  De Iberico varkens - oftewel: Cerdo Ibérico -  zijn afkomstig uit het zuiden van Spanje en is één van de meest smaakvolle scharrelrassen ter wereld. Iberico varkens leven buiten en eten eikels, grassen, kruiden, wortels en soms olijven. In de gortdroge zomertijd worden ze bijgevoerd met graan. Het afmesten begint in de herfst, als de eikels (bellota's) van de kurk- en steeneiken uit de omgeving vallen. Want juist die eikels geven Iberico vlees die karakteristieke smaak. In die periode eten de Iberico varkens kilo's eikels per dag, waardoor ze in korte tijd groeien tot een indrukwekkende 160 - 180 kilo. Het vlees van Ibérico varkens is kruidig en vettig, grotendeels enkelvoudig en meervoudig verzadigd, dus rijk aan voedingsstoffen. Nog zo'n voordeel van het Ibérico varken. Iberico Rib Fingers zijn met recht een fijn hot & fast gerecht. 


  Bereidingswijze

  Hoe maak je rib fingers?

  Ribfingers ontpoppen zich tot een ware BBQ hit en dat is niet voor niets natuurlijk. Het vlees wordt versneden uit de ribben van het smaakvolle Iberico varken en goed klaargemaakt is dit misschien wel de ultieme BBQ snack. 

  Bereidingswijze rib fingers

  Rib fingers zijn heel geschikt om low&slow of in de sous vide te bereiden, maar kunnen ook hot & vlot op de BBQ en zelfs heet aangebakken worden in de pan!

  Op de receptenpagina vind je 4 verschillende recepten die allemaal 1 ding gemeen hebben: moeilijk is het in elk geval niet!

  Rib finger recepten

  • @balkonbbq maakte met onze rib fingers bijvoorbeeld een heel fijn BBQ gerecht en die delen we natuurlijk maar wat graag met je. Het recept vind je hier. 
  • Ruud van Rudilicious maakte een eenvoudig, maar heerlijke BBQ snack met koffierub. Het recept vind je hier
  • Roy van BBQ Junkie maakte een waanzinnige babi pangang variant, waarvan hier het recept
  • Jeremy van Black Gold Smokehouse maakte ze fantastisch klaar in teriyaki. Klik hier voor recept

   

   


  Ingredienten

  100% varkensvlees

  Butcher's Notes

  Prachtig dat de Spanjaarden dit mooie vlees wél versnijden. Het zit namelijk boordevol smaak en dat gaat nog eens extra op met de kruidige Iberico varkens. Ik vind dit echt een supermooi hot & Fast gerecht op de BBQ. 


  Wat vind je van dit product?
  Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak een account aan