Bereidingswijze
Ook zo gek op bastognes? Deze koekjes zijn multifunctioneel. Je kunt ze plain eten, gaan goed in de monchoutaart en dus in combi met aardbeien ook fantastisch op spareribs. De smaak van (gerookt) varkensvlees gaat namelijk supergoed samen met zoete tonen. @vurigekolen maakte dus deze variant en eerlijk is eerlijk, dit pakt verrassend goed uit. Aanrader voor iedereen die ook wel enthousiast wordt van experimenteren. Zo niet, zoek dan vooral nog even verder ;-)
Bereidingswijze Bastogne Strawberry Ribs
- Maak de barbecue gereed voor indirect grillen 110 graden.
- Verwijder in de tussentijd alvast het vlies aan de onderkant van de ribs. Het makkelijkst gaat dat met een stukje keukenpapier
- Zet de ribs ruim in de pink devil rub.
- Zodra de BBQ op temperatuur is, leg je de ribs erop en voeg een paar blokjes rookhout toe.
- Rook de spareribs nu 1.5 tot 2 uur.
- Haal de ribs van de BBQ en pak ze strak in aluminiumfolie.
- Leg ze nu voor een uurtje terug op de BBQ
- In de tussentijd kun je alvast de saus maken om de ribs af te lakken.
- Doe de BBQ saus en het potje Fruit spread in een steelpannetje en laat het zachtjes warm worden, maar NIET koken.
- Haal na een uur de ribs uit het folie en lak ze af met de warme aardbeiensaus.
- Herhaal dit na 15 minuten nog een keer .
- Verkruimel de Bastognekoekjes en snijd de aardbeien in plakjes.
- Garneer de ribs met de Bastognekruimels en de aardbeien en serveer direct
- Ge-Nie-Ten
ENJOY!