•   0522 24 66 19  (Meppel)
  • Persoonlijk advies
  • Grootste slagersassortiment
  • Kies zelf je afhaaldag

Snelle juicy short ribs

Bereidingswijze

Short ribs zijn toch wel één van mijn [Ruud] favoriete BBQ gerechten hoor! Men noemt het niet voor niets “bone-in Brisket”. Maar heel eerlijk, vind ik persoonlijk short ribs beters dan brisket.

Iedereen weet dat je dit soort stukken vlees het beste low and slow kan bereiden, maar ik merk dat ik tegenwoordig ook mooie resultaten boek wanneer ik minder low en minder slow kook. Het is dan wel heel belangrijk dat je kwalitatief een goed stuk vlees hebt van een mooi vleesras, zoals USA Prime Black Angus of Australisch Wagyu. Let wel: de snelle bereiding betekent nog altijd dat je er een middag voor uittrekt, het blijven immers short ribs en die zijn natuurlijk niet in een uurtje klaar.

Bereidingswijze snelle short ribs

 1. Laat de short ribs op kamertemperatuur komen
 2. Verwarm de barbecue op 140 graden
 3. Smeer de shortrib in met gele mosterd en verspreid er dan royaal zout en peper overheen
 4. Voeg het rookhout toe aan je houtskool en leg de short rib op de barbecue indirect
 5. Na ongeveer 2 uur verlaag je de temperatuur naar 100 graden
 6. Wacht tot de shortrib in zijn “stall” komt. De stall is wanneer de temperatuur van de short ribs amper omhoog gaat en dus blijft “hangen”
 7. Pak de shortrib in met aluminium folie. Het mag natuurlijk ook in butcher paper maar bij mij werkt aluminium folie toch lekkerder, want daarmee kookt hij sneller
 8. Verhoog de temperatuur van de barbecue naar 125 tot 130 graden en leg de ingepakte shortrib terug op de barbecue
 9. Na ongeveer een uur pak je een satéprikker of een temperatuur meter en prik je op verschillende plekken in de shortrib. Als het er doorheen gaat als boter is de short rib klaar. Als het nog wat stevig aanvoelt, laat je de shortribs nog even liggen en probeer het over een kwartier/ half uur nogmaals tot de shortribs zacht aanvoelen.

ENJOY!

Recepten
Producten voor dit recept