Iberico procureur
Iberico Procureur van Ibérico Certificado, triple trimmed door onze Meesterslagers. Procureur van de allerbeste kwaliteit!
Productinformatie
Iberico Procureur van Ibérico Certificado, triple trimmed door onze Meesterslagers. Procureur van de allerbeste kwaliteit!
Wat is procureur?
Procureur, ook wel bekend als varkensnek of schouderkarbonade zonder bot, is een populair en veelzijdig stuk vlees dat steeds meer wordt gewaardeerd door vleesliefhebbers. Het vlees komt uit de nek en schouder van het varken en staat bekend om zijn marmering en smaak. Deze mooie vetdooradering zorgt ervoor dat procureur - zéker deze Iberico procureur - mals en sappig blijft, zelfs na langdurige bereiding. Hierdoor is het bij uitstek geschikt voor verschillende kooktechnieken, zoals braden, roosteren en langzaam garen. Het vlees wordt vaak gebruikt om pulled pork van te maken, maar je maakt er óók heerlijke braadstukken of pork steaks van. Supersmaakvol varkensvlees dus!
Iberico procureur van Ibérico certificado
Deze procureur komt van het befaamde Spaanse varkensras Ibérico certificado. Dit premium varkensvlees komt uit het zuidwesten van Spanje en wordt door onze Meesterslagers ambachtelijk getrimd en versneden, altijd met zorg voor de authentieke kwaliteit. Het Iberico varken staat wereldwijd bekend als een van de meest smaakvolle scharrelrassen, en dat is niet zonder reden. De varkens leven vrij in de natuur en eten een puur dieet van gras, kruiden, wortels en soms olijven. In de droge zomermaanden krijgen ze aanvullend graan, maar het echte verschil ontstaat in de herfst. Wanneer de eikels (bellota’s) van oude kurk- en steeneiken vallen, beginnen de varkens hier intens van te eten. De eikels geven het vlees zijn kenmerkende, nootachtige smaak.
Tijdens dit seizoen eten Iberico-varkens kilo's eikels per dag, wat hen in korte tijd doet groeien tot wel 160-180 kilo. De varkens hebben een compacte lichaamsbouw en een hoge concentratie vet, vooral intramusculair (tussen de spieren), wat voor een gelijkmatige verdeling door het vlees zorgt. Dit geeft deze Iberico procureur zijn sappige, kruidige en rijke smaak, met vetten die grotendeels enkelvoudig en meervoudig onverzadigd zijn en boordevol voedingsstoffen zitten. Al deze eigenschappen maken Iberico procureur tot een ware smaaksensatie.
Iberico procureur recept
Zoals gezegd maak je met Iberico procureur de mooiste recepten. De marmering leent zich perfect voor low & slow bereiding en van dit vlees maak je waanzinnige pulled pork. Maar je maakt ook heerlijke pork steaks van dit vlees. Op onze recepten pagina vind je diverse procureur recepten, waaronder:
- Pulled Pork van procureur met kimchi coleslaw
- BBQ Legend Tootsie's - Snow BBQ's pork steaks
- Taco's al Pastor
Kortom: met Iberico procureur kun je alle kanten op.
Iberico procureur bestellen
Iberico procureur bestel je supersnel en makkelijk online bij The Butchery. Het vlees is triple trimmed door onze Meesterslagers en vervolgens supervers in vacuüm de shockfreezer in gegaan. Dat betekent dat de Iberico procureur binnen het uur is ingevroren met optimaal kwaliteitsbehoud. Bestellen gaat heel eenvoudig en de leverdag kies je zelf. Vooruitbestellen kan dus ook en als je voor 11.00 bestelt, kun je zelfs kiezen voor levering op dezelfde dag. Kortom: makkelijk en snel en je ontvangt je vlees bevroren, dus kan eventueel ook zo de vriezer in.
Bereidingswijze
Procureur bereiden: tips en technieken
Er zijn verschillende manieren om procureur te bereiden, afhankelijk van je voorkeur en het gewenste resultaat:
-
Slow cooking: Door procureur langzaam te garen, bijvoorbeeld in een oven op lage temperatuur of in een slowcooker, breken de vetten en vezels langzaam af. Dit zorgt voor een boterzacht resultaat. Slow cooking is vooral populair voor pulled pork, waarbij het vlees zo mals wordt dat het gemakkelijk uit elkaar valt.
-
Grillen en roosteren: Procureur kan ook direct op de BBQ worden bereid. Door het vlees op een lage temperatuur te grillen, blijft het sappig en vol van smaak. Voor een krokante buitenkant kun je het vlees eerst kort dichtschroeien op een hoge temperatuur en daarna op een lagere temperatuur verder garen.
-
Braden: Voor een meer traditionele bereiding kan procureur worden gebraden in de oven, eventueel met kruiden zoals tijm, rozemarijn en knoflook. Een goede braadtijd en lage temperatuur zorgen ervoor dat het vlees lekker mals blijft.
Geen inspiratie? Op de receptenpagina vind je allerlei mooie opties waaronder:
- Pulled Pork van procureur met kimchi coleslaw
- BBQ Legend Tootsie's - Snow BBQ's pork steaks
- Taco's al Pastor
ENJOY!
Ingredienten