•   0522 24 66 19  (Meppel)
  • Persoonlijk advies
  • Grootste slagersassortiment
  • Kies zelf je afhaaldag

Lomo Iberico (lende steak)

Lomo Iberico. Oftewel: Lende Steak van het befaamde Spaanse Iberico varken. 

Lees meer
Pas Lomo Iberico (lende steak) aan

* Verplichte velden

 • Persoonlijk advies
 • Grootste slagersassortiment
 • Kies zelf je afhaaldag
 • Quickfrozen en Vacuüm verpakt
 • Productinformatie

  Lomo Iberico. Oftewel: Lende Steak van het befaamde Spaanse Iberico varken. 


  Wat is Lomo Iberico?

  Lomo Iberico is één van de bekendste snitten van het befaamde Spaanse Ibérico varken. Lomo is de Spaanse benaming voor filet, in dit geval een malse varkensentrecote (lende steak). Mooi rood,  gemarmerd en met een klein randje vet. Ibérico staat bekend om de karakteristieke nootachtige smaak. Die smaakt dankt het mediterraanse varken aan de eikels die dagelijks met kilo's worden weggewerkt. Lomo Iberico is varkensvlees op z'n best!

  Wat is een Iberico varken?

  Iberico varkens - Cerdo Ibérico -  zijn afkomstig uit het zuiden van Spanje en worden gezien als één van de meest smaakvolle scharrelrassen ter wereld. De varkens zijn donkerbruin van kleur, hebben zwarte hoeven en zijn klein van stuk, terwijl een volgroeid Iberico varken toch al gauw tussen de 160 en 180 kilo weegt. Zeker in de herfst als de varkens zich tegoed doen aan kilo's eikels per dag, groeien de dieren met de dag. De varkens zijn raszuiver, dus niet doorgefokt en hebben de genetische eigenschap dat het vet zich gelijkmatig en intramusculair (tussen de spieren) verdeelt. Dat levert prachtig gemarmerd en mooi smeuig varkensvlees op. Vlees dat dankzij het dieet van eikels, gras en knollen een karakteristieke nootachtige smaak heeft. Het vlees van Ibérico varkens is dus kruidig en vettig, grotendeels enkelvoudig en meervoudig verzadigd, dus rijk aan voedingsstoffen. Vogelvrije varkens met een fantastische smaak én verzadigde vetten. Wat wil een mens nog meer? Lomo Iberico is met recht een must-try!

  Oorsprong van Iberico

  De oorsprong van Iberico ligt in het zuidwesten van Spanje, vlakbij de Portugese grens. Hier liggen veel uitgestrekte velden met eeuwenoude kurk- en steeneiken die nog stammen uit de Romeinse tijd. De Spaanse boeren dragen zorg voor het onderhoud van deze bomen omdat deze voor hen van grote waarde zijn.


  Ingredienten

  100% varkensvlees

  Butcher's Notes

  Lomo Iberico, daar word je als slager toch gewoon blij van? Ook als niet slager trouwens! Mooi rood en doorregen varkensvleess met écht een karakteristieke smaak. Sowieso vind ik varkensentrecote heerlijk, maar van Iberico weet je helemaal niet wat je meemaakt. Delicious!


  Wat vind je van dit product?
  Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak een account aan