Iberico braadworst chorizo
Iberico braadworst (criollo), oftewel braadworst van het Spaanse Iberico varken. Per 4 verpakt!
Productinformatie
Iberico braadworst (criollo), oftewel braadworst van het Spaanse Iberico varken. Per 4 verpakt!
Wat is Iberico braadworst?
Iberico braadworst wordt ook wel Criollo genoemd. Heerlijk sappige braadworstjes met een knapperig korstje en een karakteristieke nootachtige smaak.
Het Spaanse Ibérico varken is misschien één van de meest hoogwaardige scharrelrassen ter wereld en dat komt onder andere vanwege de kilo's eikeltjes die de dieren wegwerken in de herfst. Ibérico varkens zijn klein van stuk, maar kunnen maar zo 170 kilo wegen. Dat betekent dat de dieren hoog in vet zitten, voornamelijk intramusculair (tussen de spieren), wat betekent dat het vlees heerlijk smeuig en smaakvol blijft. Vet is immers de smaakdrager van vlees! Deze Iberico worst is dan ook oprecht een eigenzinnig worstje wat je vást nog niet heel vaak geproefd hebt!
Bereidingswijze
Hoe bak je een braadworst?
Een braadworst is eenvoudig te bereiden, om en om in een braadpan. Even wellen in water kan voorkomen dat de saucijs knapt, maar die gewoonte lijkt een soort van ouderwets. Uiteraard draai je een saucijs met een tang en niet door er met een vork in te prikken. Dan verliest het vlees zijn vocht en dat is zonde. Braadworstjes doen het natuurlijk ook super op de BBQ of gril!
In het kort
Grillen/BBQ: Zo'n 8 minuten op 180 - 200 graden of een hete grillpan [tussendoor omdraaien]
Bakken: 10 minuten zacht braden in olie, roomboter of ghee [tussendoor omdraaien]
Sous vide: 1 uur op 65C en dan afgrillen
Kijk voor bijzondere bereidingswijzen en BBQ bereidingen op onze receptenpagina.
Butcher's Notes
Braadworstjes met een typisch eigen smaak, daar kun je toch alleen maar van genieten? Ik houd van de nootachtige smaak van Iberico. Het is zo eigen! Dat proef je dus ook heel goed terug in de braadworstjes. Bovendien is de structuur lekker juicy. Wat wil je ook met die vette varkentjes ;-) Heerlijk.