Iberico Nekbraadstuk zonder presa
Cabecero, oftewel nekbraadstuk zonder presa (zonder been) van het Spaanse Iberico varken.
Productinformatie
Cabecero, oftewel nekbraadstuk zonder presa (zonder been) van het Spaanse Iberico varken.
Iberico nekbraadstuk is prachtig gemarmerd varkensvlees en bij uitstek geschikt om pulled pork mee te maken. Het is wat vetter en droogt dus minder snel uit.
Bereidingswijze
Bereiding Iberico Nekbraadstuk
De mooiste manier van bereiding is low & slow. Houd ongeveer 4 uur aan voor een kilo vlees. Hier vind je een prachtig basisrecept voor traditionele pulled pork!
Ingredienten
Butcher's Notes
Ik houd van Iberico. Het vlees is mooi gemarmerd en wat kruidig van smaak. Bovendien leent dit braadstuk zich perfect voor het bereiden van pulled pork. Doordat het wat vetter is, droogt het ook niet zo snel uit. En je kunt beginnen met een stuk van zo'n 1 tot 1.5 kg, zodat je niet meteen 16 uur onder de pannen bent!