•   0522 24 66 19  (Meppel)
  • Persoonlijk advies
  • Grootste slagersassortiment
  • Kies zelf je afhaaldag

Iberico Burger

Iberico burgers van het befaamde Spaanse Iberico varken.

Lees meer
Pas Iberico Burger aan

* Verplichte velden

 • Persoonlijk advies
 • Grootste slagersassortiment
 • Kies zelf je afhaaldag
 • Quickfrozen en Vacuüm verpakt
 • Bereidingswijze

  Productinformatie

  Iberico burgers van het befaamde Spaanse Iberico varken.


  Wat is een Iberico Burger?

  Een Iberico Burger is een hamburger van het übersmaakvolle Spaanse Iberico varken. Een hamburger van mooi varkensvlees is sowieso lekker sappig, maar vanwege het intramusculaire vet waar het Ibérico varken om bekend staat, is een Ibérico burger echt een klasse apart. Mooi doorregen met vet en de nootachtige smaak (vanwege de kilo's eikels die dit varkensras naar binnen werkt) geeft bovendien nog een extra dimensie aan de Iberico burger. Heaven on a bun!

  Iberico varkens

  Iberico varkens - Cerdo Ibérico -  zijn afkomstig uit het zuiden van Spanje. We hebben het hier over één van de meest smaakvolle scharrelrassen ter wereld. Iberico varkens leven buiten en eten grassen, kruiden, wortels en soms olijven. In de gortdroge zomertijd worden ze bijgevoerd met graan, maar het écht werk begint in de herfst, als de eikels (bellota's) van de kurk- en steeneiken uit de omgeving vallen. Want juist die eikels geven Iberico vlees die karakteristieke smaak. In die periode eten de Iberico varkens kilo's eikels per dag, waardoor ze in korte tijd groeien tot een indrukwekkende 160 - 180 kilo. Het vlees van Ibérico varkens is kruidig en vettig, grotendeels enkelvoudig en meervoudig verzadigd, dus rijk aan voedingsstoffen. Nog zo'n voordeel van het Ibérico varken. Iberico burgers zijn dan ook burgers die je niet dagelijks eet.


  Bereidingswijze

  Snelle bereidingswijze hamburger

  Grillen/bakken: 5 minuten voor rosé [inclusief draaien] in olie, roomboter of ghee
  Sous vide: 1 uur op 52C en dan afgrillen

  Kijk voor bijzondere bereidingswijzen en BBQ bereidingen op onze receptenpagina.   Butcher's Notes

  Ja, ik houd van burgers en het klinkt stom, maar de kleintjes op mini brioches vind ik heerlijk. Zo'n giga burger is lekker op z'n tijd, maar iets verfijnder is ook feest. Het is zo'n smaakbom namelijk! Wij hebben dan ook regelmatig het verzoek om deze luxe broodjes hamburgers bij cateringpartijen. Kun je er immers nog iets naast eten!!


  Wat vind je van dit product?
  Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak een account aan