•   0522 24 66 19  (Meppel)
    • Persoonlijk advies
    • Grootste slagersassortiment
    • Kies zelf je afhaaldag

Iberico Burger

Malse Iberico burger van het befaamde Spaanse Iberico varken.

Lees meer
Pas Iberico Burger aan

* Verplichte velden

  • Persoonlijk advies
  • Grootste slagersassortiment
  • Kies zelf je afhaaldag
  • Quickfrozen en Vacuüm verpakt
  • Bereidingswijze

    Productinformatie

    Malse Iberico burger van het befaamde Spaanse Iberico varken.


    Wat is een Iberico burger?

    Een Iberico burger is een hamburger van het übersmaakvolle Spaanse Iberico varken. Een hamburger van mooi varkensvlees is sowieso lekker sappig, maar vanwege het intramusculaire vet waar het Ibérico varken om bekend staat, is een Ibérico burger echt een klasse apart. Mooi doorregen met vet en de nootachtige smaak (vanwege de kilo's eikels die dit varkensras naar binnen werkt) geeft bovendien nog een extra dimensie aan de Iberico burger. Door de fijne structuur en rijke marmering smelt het vlees letterlijk op je tong. Of je nu gaat voor een klassieke bereiding op de BBQ of hem juist serveert met een luxe briochebroodje en truffelmayonaise, de Iberico burger tilt jouw maaltijd naar een hoger niveau. Heaven on a bun! 

    Iberico varkensvlees

    Iberico varkens - Cerdo Ibérico -  zijn afkomstig uit het zuiden van Spanje. We hebben het hier over één van de meest smaakvolle scharrelrassen ter wereld. Iberico varkens leven buiten en eten grassen, kruiden, wortels en soms olijven. In de gortdroge zomertijd worden ze bijgevoerd met graan, maar het échte werk begint in de herfst, als de eikels (bellota's) van de kurk- en steeneiken uit de omgeving vallen. Want juist die eikels geven Iberico vlees die karakteristieke nootachtige smaak. In die periode eten de Iberico varkens kilo's eikels per dag, waardoor ze in korte tijd groeien tot een indrukwekkende 160 - 180 kilo. Het vlees van Ibérico varkens is kruidig en vettig, grotendeels enkelvoudig en meervoudig verzadigd, dus rijk aan voedingsstoffen. Nog zo'n voordeel van het Ibérico varken. Iberico burgers zijn dan ook burgers die je niet dagelijks eet. Echt een keer iets anders dan de 'geeikte' beefburgers en vers bereid in eigen slagerij door onze Meesterslagers.

    Bereiding Iberico Burger

    De bereiding van een Ibérico burger is lean-en-mean en ook een Iberico burger hoef je niet volledig doorbakken te eten. Een prachtige smaakcombinatie vind je in het volgende recept: 

    Iberico Burger met camembert en gegrilde appel

    Iberico burger kopen bij The Butchery 

    Iberico burger kopen vanuit huis? Kan gewoon! Onze Meesterslagers maken de Iberico burgers vers in eigen slagerij en die worden vervolgens supervers ingevroren in een shockfreezer (binnen een uur diepgevroren) voor optimaal kwaliteitsbehoud. We leveren in heel Nederland en België en als je voor 11.00 bestelt, heb je dezelfde avond je vlees al in huis! Vooruit bestellen kan ook, want de leverdag kies je zelf. De Iberico burgers kunnen bovendien zo weer de vriezer in, zo heb je altijd iets in huis.

    Iberico burgers online bestellen doe je dus online bij The Butchery. 


    Bereidingswijze

    Snelle bereidingswijze Iberico burger

    Grillen/bakken: 5 minuten voor rosé [inclusief draaien] in olie, roomboter of ghee
    Sous vide: 1 uur op 52C en dan afgrillen

    Kijk voor bijzondere bereidingswijzen en BBQ bereidingen op onze receptenpagina

    Een mooie foodpairing smaakcombinatie vind je bijvoorbeeld in het volgende recept: 

    Iberico Burger met camembert en gegrilde appel



    Butcher's Notes

    Ik ben dol op burgers en het klinkt stom, maar de kleintjes op mini brioches vind ik opheerlijk. Zo'n giga burger is lekker op z'n tijd, maar iets verfijnder is ook feest. Het is zo'n smaakbom namelijk! Wij hebben dan ook regelmatig het verzoek om deze luxe broodjes hamburgers bij cateringpartijen. Kun je er immers nog iets naast eten!!


    Wat vind je van dit product?
    Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak een account aan