•   0522 24 66 19  (Meppel)
  • Persoonlijk advies
  • Grootste slagersassortiment
  • Kies zelf je afhaaldag

Iberico Gehaktballetjes (Bolitas)

Iberico gehaktballetjes, oftewel Bolitas Ibérico. 

Lees meer
Dit product is momenteel niet op voorraad.
 • Persoonlijk advies
 • Grootste slagersassortiment
 • Kies zelf je afhaaldag
 • Quickfrozen en Vacuüm verpakt
 • Productinformatie

  Iberico gehaktballetjes, oftewel Bolitas Ibérico. 


  Wat zijn Iberico gehaktballetjes?

  Iberico gehaktballetjes, oftewel Bolitas Ibérico, zijn kleine gehaktballetjes van het Spaanse Ibérico varken. In Spanje noemen ze Iberico gehaktballetjes ook wel Bolitas Ibérico, een populaire dis in de spaanse tapascultuur. Je hebt allerlei varianten in Bolitas overigens. Met Iberico Jamon en Queso, etc. etc. Kleine balletjes. Altijd lekker!

  Iberico vlees

  Iberico vlees komt van, jawel Iberico varkens - oftewel: Cerdo Ibérico -  afkomstig uit het zuiden van Spanje. Iberico staat bekend als één van de meest smaakvolle scharrelrassen ter wereld. Niet zo raar ook. De varkens leven vogelbrij buiten en eten alleen maar natuurlijk voer als gras, kruiden, wortels en soms olijven. In gortdroge zomertijden worden ze bijgevoerd met graan. Maar het échte werk begint in de herfst, als de eikels (bellota's) van de oude kurk- en steeneiken vallen. Want juist de eikels geven Iberico vlees die karakteristieke smaak. In die periode eten Iberico varkens kilo's eikels per dag, waardoor ze in korte tijd groeien tot een indrukwekkende 160 - 180 kilo. De varkens zijn relatief klein van stuk en hebben dus een hoge concentratie vet, voornamelijk intramusculair, dus tussen de spieren. Dat verdeelt zich super door het vlees. Iberico vlees is dus kruidig en vettig, grotendeels enkelvoudig en meervoudig verzadigd, dus rijk aan voedingsstoffen. Nog zo'n voordeel van het Ibérico varken. Iberico gehaktballetjes zijn oprecht kleine smaakbommetjes. Aanrader!


  Bereidingswijze

  Even heel kort dichtschroeien en dan op laag vuur verder garen. Neem de tijd, want een doorgeslagen balletje is zonde. Liever laat je de balletjes wat langer op laag vuur staan. Kruiden hebben ze niet meer nodig, daar is voor gezorgd. Easy does it!


  Butcher's Notes

  In een Spaanse tapastent zul je me niet heel vaak tegenkomen, want de toch wel enigszins 'greasy' tapas is niet per se mijn ding. Natuurlijk, op vakantie in Ibiza of tijdens een weekendje Madrid waag ik me er heus wel aan én geniet ik er ook van vanwege het bijbehorende vakantiegevoel, maar op een vrije zaterdagavond zou ik niet heel snel voor tapastent kiezen. Terwijl ik wél van shared dining houd. Niks leuker dan thuis een tafel vol eten zetten. Iedereen een klein bordje, vorkje erbij en gaan! Daar horen deze Iberico gehaktballetjes zeker bij! Mini showstoppertjes zijn het! 


  Wat vind je van dit product?
  Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak een account aan