Fricandeaurollade LIVAR
Fricandeaurollade van het Limburgs Kloostervarken.
Productinformatie
Fricandeaurollade van het Limburgs Kloostervarken.
Wat is een fricandeaurollade?
Fricandeaurollade is een handgeknoopte rollade, gesneden uit het achtereind van het wroetvarken. Neutraal van smaak en dus perfect om zelf naar smaak te kruiden of marineren. Kun je dus alle kanten mee op!
Bereidingswijze
Hoe braad je een fricandeaurollade?
Zorg dat de rollade om kamertemperatuur is door de rollade twee uur voor bereiding uit de koelkast te halen. Braad de rollade aan in de pan in een royale hoeveelheid boter. Zet het vuur vervolgens lager en laat de rollade -25 minuten per 500 gram- sudderen tot er een kerntemperatuur is bereikt van 66 graden celcius.
In de oven kan ook, verwarm de oven dan voor op 150 graden celcius. Braad de rollade nog wel even aan in de pan en plaats dan de rollade in een braadslede met de braadjus in de oven. Hou een oventijd aan van 25 minuten per 500 gram. Wil je zeker weten dat de rollade helemaal goed is? Gebruik dat een kernthermometer en hou een kerntemperatuur aan van 66 graden Celcius.
Ingredienten
Butcher's Notes
Rollade vind ik altijd een feest om op tafel te zetten. Fricandeaurollade is lekker neutraal van smaak, dus kun je geheel naar eigen smaak kruiden. Leef je uit, zou ik zeggen!