Productinformatie
Heerlijk shoarmavlees van LIVAR, het Limburgs Kloostervarken.
Kant-en-klare shoarma, oftewel: fijne reepjes varkensvlees in shoarmakruiden. Hoezo de deur uit voor een broodje shoarma? Die maak je toch net zo makkelijk zelf.
Shoarmavlees van LIVAR - Limburgs Kloostervarken
Dit shoarmavlees komt van het LIVAR varken, waarvan The Butchery official dealer is. Best iets om treots op te zijn want LIVAR heeft als enige varkensvleesconcept 3* beter leven toegekend gekregen van de Dierenbescherming. Die goede herkomst proef je. 'Smaak als beloning voor goede zorg', luidt het credo en dat is écht zo. Livar vlees is doorregen met vet, dé smaakdrager van vlees. Bovenden kent het bij bereiding weinig gewichtsverlies, waardoor het vlees sappig en mals blijft. Bij shoarmavlees zeker een pré. Limburgse Kloostervarkens doen niet onder aan de beste scharrelvarkens in Italië of Spanje. Dat zou je eigenlijk gewoon zelf moeten proeven.
Bereidingswijze
Hoe bak je shoarma?
Verhit op hoog vuur een klont boter of olie, wanneer deze warm is kunnen de shoarmareepjes in de pan. Roerbak de shoarmareepjes in ongeveer 5 minuten gaar en goudbruin.
Ingredienten
Butcher's Notes
Ik duik natuurlijk wel eens midden in de nacht een shoarmatent in, maar veel lekkerder is het om zelf shoarma te maken. Heb je natuurlijk na een avond stappen niet per sé meer zin in, maar op de 'brakke zondag' vind ik het heerlijk! Knoflooksausje, pitabroodje, shoarmavlees en mij hoor je niet meer... Van Livar natuurlijk nog weer extra lekker!