• 0522 24 66 19  (Meppel)
    • Vlees met fijne herkomst
    • Eigen worstmakerij
    • Vakmanschap door eigen slagers

Rib eye double Regiorund

Ribeye van het Regiorund: Blonde d'Aquitaine.

Lees meer
Pas Rib eye double Regiorund aan

* Verplichte velden

  • Persoonlijk advies
  • Grootste slagersassortiment
  • Kies zelf je afhaaldag
  • Vers
  • Productinformatie

    Ribeye van het Regiorund: Blonde d'Aquitaine.


    Zin in een écht goede steak? Dan kom je al snel uit bij de ribeye. Deze publieksfavoriet staat bekend om z’n volle smaak, mooie marmering en boterzachte beet. Bij Lantinga snijden we ‘m vers voor je af van het Regiorund: lokaal rundvlees van Blonde d’Aquitaine runderen, grootgebracht op gras, ruimte en rust. Geen poespas, gewoon vakmanschap van dichtbij.

    Wat is een ribeye?

    De ribeye is een van de meest geliefde delen van het rund. En dat is niet voor niks. Het vlees is rijk aan intramusculair vet – oftewel: die fijne witte lijntjes vet die zorgen voor extra sappigheid en smaak. Bij het bakken smelt het vet langzaam weg, waardoor de ribeye zichzelf als het ware bedruipt. Zo krijg je een boterzachte steak met een diepe, volle smaak waar je u tegen zegt. Of je ’m nu grillt, bakt of op de BBQ legt: de ribeye stelt nooit teleur.

    Waar zit de ribeye precies?

    De ribeye wordt gesneden uit de ribsectie van het rund, tussen de schouder en de lende in. Dit deel van het rund beweegt relatief weinig, waardoor het vlees lekker mals blijft. In vaktermen hebben we het hier over het ‘entrecotestuk met rib’, maar zonder het bot spreken we van een ribeye. Soms zie je nog een klein vetkapje aan de bovenkant zitten – dat mag wat ons betreft blijven zitten. Smaakmaker van de bovenste plank.

    Ribeye van het Regiorund

    Onze ribeye komt van het Regiorund: runderen van het ras Blonde d’Aquitaine, grootgebracht door boeren uit de regio. Grasgevoerd, natuurlijk en met liefde verzorgd. Het vlees is iets magerder dan bij sommige andere rassen, maar wel fijn gemarmerd – precies goed voor een stevige steak met karakter. Dankzij het rustige groeitempo en de natuurlijke voeding krijgt het vlees meer tijd om smaak op te bouwen. Dat proef je. Geen kiloknaller, maar kwaliteit met een verhaal.

    Tip van de slager

    Laat je ribeye op kamertemperatuur komen voor je ’m bakt. Zo garen de vezels gelijkmatig en voorkom je een taaie hap. Bak of grill de steak op hoog vuur, geef ‘m een minuut of 2 à 3 per kant (afhankelijk van de dikte), en laat ’m daarna nog even rusten onder aluminiumfolie. Wat grof zeezout, een klontje roomboter en een goed glas rood erbij – meer heb je niet nodig.

    Vers afgesneden in Meppel

    Bij Lantinga Slagerij & Catering snijden we de ribeye van het Regiorund vers voor je af, precies zoals jij ‘m het liefst hebt: dun en snel klaar, of dik gesneden voor die perfecte medium rare steak. Je haalt ‘m eenvoudig op in onze winkel in Meppel. Ambachtelijk bereid, lokaal geproduceerd – en klaar voor jouw bord.


    Bereidingswijze

    1. Haal de ribeye op tijd (minstens een uur van tevoren) uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
    2. Dep het vlees met een keukenpapiertje goed droog.
    3. Zet een pan op het vuur en voeg een flinke klont boter of olijfolie en verse kruiden toe.
    4. Laat de pan goed heet worden, zodra de pan goed heet is, kan de steak in de pan.
    5. Bak de ribeye 1 minuut per centimeter per kant. Dus als je een ribeye van 2 centimeter hebt bak je ‘m eerst 2 centimeter aan de ene kant en na het omdraaien nogmaals 2 centimeter aan de andere kant.
    6. Schep tijdens het bakken van de ribeye het vleesvocht en de verse kruiden over het vlees. Dit wordt arroseren genoemd.
    7. Haal de ribeye uit de pan en laat het nog 10 minuten onder aluminiumfolie rusten.
    8. Maak af met grof zeezout en peper en snijd haaks op de draad aan.

    TIP: Bak je op gas? Houd de steak dan in beweging voor een gelijkmatige garing. Kook je op inductie? Laat de steak dan, op het 1x omdraaien na, met rust.


    Ingredienten

    100% rundvlees

    Wat vind je van dit product?
    Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak een account aan