•   0522 24 66 19  (Meppel)
    • Persoonlijk advies
    • Grootste slagersassortiment
    • Kies zelf je afhaaldag

Sous vide gegaarde beef ribs met chimichurri

Bereidingswijze

Onze BBQfluencer is dol op ribs, dat zal je vast niet ontgaan zijn als je onze recepten af en toe bekijkt. Volgens hem brengt dat de oermens in 'm naar boven. Wij snappen wel waarom: vlees, botten en vuur. Echte oerelementen..

Oke, deze keer niet alleen oerelementen, het is immers de 21ste eeuw. Deze keer garen we ze voor met een sous vide apparaat, zodat ze perfect worden..

Deel 1: Beef ribs sous vide

  • Snijd de ribs langs het bot zodat je met drie individuele stukken eindigt.
  • Plaats de ribs in een vacumeerzak samen met wat zout en peper, olijfolie en de rozemarijn.
  • Plaats de zakken in het warme bad op 62C voor 24uur.
  • Niks aan doen, ga lekker slapen and let the magic happen.

Bereidingswijze chimichurri

  • Snijd de kruiden, ui, rode peper en knoflook mooi fijn.
  • Voeg hier de azijn, limoensap, en olijfolie roerend met een lepel aan toe. Als je het lekker een dagje laat staan, zal het nog krachtiger van smaak zijn.
  • De zurigheid van de chimichurri zal snijden door het vet van de beef rib. De perfecte combi!

Bereidingswijze beef rib deel 2

  • Haal de ribs uit de vacumeerzakken en dep droog. Breng op smaak met zout en peper. De reden waarom we het vlees droog deppen is omdat deze dan krokanter word tijdens het bakken.
  • Verhit een pan (liefst iets van gietijzer of met een dikke bodem) of steek de BBQ aan (my favorite)
  • Let op, de ribs zijn perfect gaar. Het enige wat gedaan moet worden is kleur aan de buitenkant. En kleur is smaak!
  • Schroei alle kanten van de ribs dicht in de hete pan of BBQ. Slechts 1 min ongeveer per kant.
  • Terwijl de rib nog warm is, lepel de chimmichurri over jouw perfectly juicy rib heen.
  • De textuur van de rib zal boterzacht zijn, rosé en krachtig van smaak. Dit is een gerecht die er uit ziet alsof het rechtstreeks uit de oertijd komt, maar de smaak komt zo uit een sterren keuken. 

ENJOY!


Recepten
Producten voor dit recept