•   0522 24 66 19  (Meppel)
    • Persoonlijk advies
    • Grootste slagersassortiment
    • Kies zelf je afhaaldag

Ribeyerollade van het spit

Bereidingswijze

Mocht je nog geen spit voor je Kamado hebben, is dat écht een aanrader om op je verlanglijstje te zetten. Je kunt er alle kanten mee op, van een kippetje garen op de BBQ tot bijvoorbeeld een rollade. Doordat het spit constant ronddraait boven het vuur, zorgt het voor een mooie gelijkmatige garing van je vlees. 

Iedereen weet wel wat een spit precies doet, maar mán wat is 't leuk om het ook zelf thuis te kunnen.. Fantastisch om te zien dat het ook echt doet wat het belooft en je dus een perfect stuk vlees op tafel zet. En eerlijk, 't is ook wel eens leuk om zo een rollade te bereiden in plaats van in de pan of in de oven.

Bereiding ribeye rollade van het spit

  • Steek de BBQ aan, installeer het spit voor directe hitte en verwarm voor op 120 graden Celcius
  • Hak, terwijl de BBQ op temperatuur komt de tijm en rozemarijn fijn samen met de knoflook en voeg zout, peper en olijfolie toe.
  • Smeer of wrijf de rollade in met het Franse kruidenmengsel en plaats het stuk vlees aan het spit. 
  • Gebruik een kernthermometer om te bepalen wanneer de rollade klaar is. Het zal ongeveer 30 tot 40 minuten duren tot de rollade een kerntemperatuur bereikt heeft van 54 graden Celsius voor medium rare. Liever iets gaarder? Dan kan je een kerntemperatuur aanhouden van 57 graden Celcius. 
  • Haal de rollade van het spit zodra de kerntemperatuur is bereikt en laat het nog 10 minuutjes rusten voor het aansnijden.

Eetsmakelijk!


Recepten
Producten voor dit recept