• 9,3
    •   0522 24 66 19  (Meppel)
    • Persoonlijk advies
    • Grootste slagersassortiment
    • Kies zelf je afhaaldag

Patatje stoofvlees

Bereidingswijze

Lazy sunday op de planning? Dan kan comfort food niet ontbreken! En dan zeker niet als 't ook nog koud is buiten.. Terwijl je huis zich vult met de lekkerste geuren, kan je tijdens 't 'koken' gerust een filmpje kijken op de bank met een warme choco (of een goede borrel).

Vlees voorbereiden

Haal het vlees een paar uur voordat het de pan zal raken uit de koeling. Zo kan het alvast goed op kamertemperatuur komen. Je vlees op kamertemperatuur? Dep 't dan aan alle kanten goed droog met een keukenpapiertje, breng op smaak met peper en zet alvast een braadpan met een flinke klont roomboter op het vuur. Als het schuim van de boter weggetrokken is, kan 't vlees in de pan. Bak het vlees rondom bruin in ongeveer 3 minuten en keer halverwege om.  

Stoofvlees braden

Draai het vuur vervolgens omlaag en zorg ervoor dat het stoofvlees goed over de pan verdeeld is. Snipper de sjalotjes en voeg aan het vlees toe. Voeg vervolgens de mosterd, de kruidnagel en de laurier toe en verkruimel de ontbijtkoek over het vlees. Giet ten slotte het bier en de bouillon over het vlees zodat het vlees helemaal bedekt is. Plaats de deksel op de pan en laat sudderen voor ten minste drie uur. Hoe langer hoe beter! Roer af en toe wel door, zodat er niets aankoekt.

Patatje stoofvlees

Vlees lekker lang gesudderd? Dan is 't tijd voor de friet. Wij vinden van die dikke patatten lekker bij patatje stoofvlees. Kijk voor de bereiding op de zak, makkelijker kunnen we 't niet maken. Bak de patat af in de oven, verdeel het stoofvlees over/rond de patat en wees vooral niet te zuinig. 

EETSMAKELIJK! 

Recepten