•   0522 24 66 19  (Meppel)
    • Persoonlijk advies
    • Grootste slagersassortiment
    • Kies zelf je afhaaldag

Lamsrack van de BBQ in kruidenmarinade Nieuw-Zeelands Lam

Bereidingswijze

Gegrilde Lamsrack van Nieuw-Zeelands lam met kruidenmarinade

Het is bijna Pasen en dan moet er natuurlijk iets bijzonders op tafel komen. Ga je voor traditie? Ga dan voor Lamsrack. Man, man, man, wat lekker. Om je op weg te helpen hebben we de frenched lamsrack uit Nieuw-Zeeland deze week in de aanbieding én hebben we een killer recept opgesnord. We kwamen uit bij FemaleFoodie, vanwege de mooie kruidenmarinade. Want laten we wel wezen, 'spring is in the air'!

Voorbereiding marinade

Doe de ingrediënten voor de marinade in een kom en klop goed door elkaar. Smeer vervolgens de gehele lamsrack in met de marinade en dek deze af. Laat minimaal 2 uur staan, maar liever 24 uur! 

Lamsrack op de BBQ

Maak de BBQ klaar voor indirect grillen en leg de racks op de barbecue en laat ongeveer 20 minuten garen tot een temperatuur van ongeveer 53 graden. Een kernthermometer is hierbij je beste vriend! Meten = immers weten. Wanneer de lamsracks de juiste temperatuur hebben bereikt, laat je ze zo'n 5 minuten rusten. Plaats het vlees vervolgens terug op de barbecue, ditmaal boven de kolen en liefst met de botjes naar buiten, anders verbranden ze (aluminiumfolie kan natuurlijk ook). Grill ongeveer 3 minuten aan beide kanten tot de racks een kerntemperatuur van ongeveer 55 graden (voor medium/rare) hebben bereikt. Uiteindelijk wil je je racks tussen de 55-57 graden hebben, maar ze garen nog even door, wanneer je ze van de grill haalt. Laat dus minimaal 5 minuten rusten, voordat je deze beauties aansnijdt... Serveer eventueel met een kruidenolie. Bijvoorbeeld 6 eetlepels goeie olijfolie met gehakte kruiden naar keuze.

ENJOY!

Recepten
Producten voor dit recept