Bereidingswijze
Ribs zijn superleuk om mee te spelen want je kan er zoveel mooie dingen mee doen. Ik wilde graag eens een simpele en snelle barsnack creëren die ik [Jeremy] voor mijn vrienden kon maken en waarvoor ik geen uren achter de BBQ hoef te staan. Dit recept is hier echt perfect voor. Juicy en sticky spareribs binnen 1,5 uur? Sign me up! Want geloof me, dit wil je!
Bereiding Sticky Asian Ribs
- Dit is een gerecht wat ook in de oven gemaakt kan worden, maar wel echt lekkerder is op de BBQ.
- Mix de knoflook, gember, soja, olijf olie en en sesamolie same in een kom. Snijd de ribs in individuele stukken en marineer deze in de koelkast minimaal 4 uur maar mag maximaal 24 uur.
- Verwarm de BBQ voor op 130C
- Na het marineren mogen de spareribs op het rooster met een directe hitte. De ribs moeten echt mooi karamelizeren.
- Gaar de ribs voor een uur en draai ze om wanneer nodig.
- Haal de ribs van de BBQ en bedek deze allemaal in een dunne laag bloem
- Frituur op 180c voor 2 minuten
- Plaats deze vervolgens in een bekken met opgewarmde BBQ saus en boter en hussel deze heen en weer. Supermooi glimmend, maar nog even geduld!
- Bedek in sesamzaadjes en iedereen's grote vriend… de gevreesde koriander! If you don’t want to, you don’t have to. Bieslook of bosui is ook een lekkere toevoeging, maar voor de mensen die koriander wél waarderen: dit zal je echt te gek vinden!
ENJOY!