•   0522 24 66 19  (Meppel)
  • Persoonlijk advies
  • Grootste slagersassortiment
  • Kies zelf je afhaaldag

Broodje Bapao Braadworst

Bereidingswijze

Een broodje bapao, wie is daar niet dol op?! Heerlijk toch? Even stomen of even in de magnetron en je hebt een heerlijk klef broodje warm vlees. Dit is een ander recept dan je van mij (@Rudilicious_Kitchen) gewend bent, want géén barbecue deze keer!

Voor dit gerecht gebruikte ik bloem speciaal voor bapao (te koop in de toko), maar als je thuis extra fijne patentbloem hebt liggen, werkt dat ook prima. We kiezen voor de vulling van een braadworst, die al goed gekruid zijn van zichzelf. Wij hebben meer dan 15 smaakcombi's op voorraad, dus daar zit vast iets tussen. Maar zelf mag je natuurlijk extra smaken toevoegen, bijvoorbeeld sambal om het extra pittig te maken, of wat knoflook en specerijen. Go Wild!

Bereiding broodje bapao braadworst 

 1. Doe het lauwwarme water in een maatbeker, samen met de suiker en de gist. Roer even goed door en laat daarna even 5 minuten staan. Na 5 minuten zie je dat de gist actief is, en is het begonnen met schuimen.
 2. Doe de bloem in de keukenmachine, voeg het zout toe en roer even door elkaar.
 3. Voeg daarna de vloeistoffen toe, en roer met een spatel even alle ingrediënten goed door elkaar.
 4. Kneed daarna het deeg met de keukenmachine op de middelste stand, voor ongeveer 5 tot 6 minuten.
 5. Haal het deeg uit de keukenmachine en kneed nog even door met de hand voor zo’n 2 minuten. Vorm er daarna een grote bal van.
 6. Doe wat olie in een schaal en verspreid over alle kanten van de schaal. Leg de deegbal dan in de kom en dek af met vershoudfolie of een vochtige theedoek. Zet op een warme plek in huis. Laat staan tot de bal in omvang verdubbeld is. Dit duurt ongeveer 1 tot 1,5 uur.
 7. Maak ondertussen de worsten open en doe de inhoud in een kom. Voeg hier eventueel je extra smaakmakers aan toe. Kijk wel uit met de smaakmakers, want er zit al zout in de worsten.
 8. Wanneer de deegbal in omvang verdubbeld is, haal je het deeg uit de kom. Verdeel nu in balletjes van ongeveer 45 gram per stuk, wat neer komt op 10 balletjes.
 9. Pak een balletje en druk deze plat in je handpalm. Maak een soort kuiltje in het midden met je duim. Schep dan een eetlepel van je braadworst vulling in het kuiltje en vouw de bapao dicht. Leg het gevulde balletje nu met de vouwnaad naar beneden op een bakplaat of plank o.i.d. Doe dit voor alle balletjes.
 10. Leg weer vershoudfolie of een vochtige theedoek over de balletjes heen en laat een uur rijzen.
 11. Breng ondertussen een laag water aan de kook en zet hier een stoommandje op, of gebruik een stoompan bijvoorbeeld. Doe een stukje bakpapier in het stoommandje zodat de broodjes niet aan het mandje blijven plakken.
 12. Doe de broodjes in het stoommandje. Doe er niet teveel tegelijk want ze groeien nog in het mandje. Ik doe er 3 tegelijk. Stoom de broodjes voor 15 tot 20 minuten. Je weet dat ze gaar zijn wanneer de bovenkant er niet meer nat uit ziet.
 13. De broodjes zijn direct eetbaar, maar je kan ze ook af laten koelen en in de vriezer bewaren. In de koelkast zou ik ze niet langer dan een dag laten liggen, omdat deeg snel uitdroogt in de koelkast.

ENJOY!

 

Recepten