•   0522 24 66 19  (Meppel)
    • Persoonlijk advies
    • Grootste slagersassortiment
    • Kies zelf je afhaaldag

Antwerpse worstenbroodjes

Bereidingswijze

Als rasechte Brabander hou ik (Ruud / Rudiculous) enorm van worstenbrood, maar ook onze zuiderburen hebben heerlijke variaties op worstenbrood. Zo kwam ik eens een heerlijk worstenbrood tegen in Antwerpen, één van mijn favoriete Belgische steden vol met culinaire hoogstandjes. Het broodje was heerlijk fluffy met een zoete toon, terwijl het worstje lekker hartig was. 

Met dit recept heb ik mijn versie van dit heerlijk Antwerps worstenbroodje gemaakt. De worsten met Espresso en rode peper geven een lekkere kick. De agave siroop en het zout geven een verrassende twist wanneer je er een hap van neemt. De agave siroop zou je ook kunnen vervangen voor Maple Syrup natuurlijk. Honing als je écht gek wilt doen, maar dat overheerst al vrij snel dus kijk er mee uit! Liever een andere smaak combineren, zoals bijvoorbeeld cheddar/jalapeno? Ieder z'n smaak, dus go wild en bekijk hier alle worstjes.

Bereiding antwerpse worstenbroodjes

Verwarm de barbecue voor op 200 graden. Haal de worsten uit hun velletje en doe de vulling in een komVoeg hier 2 theelepels zout, 1 eetlepel agave siroop en 3 eetlepels panko aan toe. Mix met je handen tot je een fijn gehakt hebt. Rol het croissant deeg uit en splits in vierkanten (2 croissant vellen aan elkaar). Rol nu worstjes van het gehakt en leg deze op de rand van een deeg vierkantje. Rol er nu mooie broodjes van en bestrijk met het ei.

Bak de broodjes ongeveer 10 minuten op de barbecue of tot de broodjes mooi gevormd zijn en een lekker kleurtje hebben gekregen.

Laat even 5 minuten afkoelen voor je er een hap in neemt! 

ENJOY!Recepten