Productinformatie
Kippenlevertjes van de Scharrelkip. Superlekker én gezond!
Kippenlevertjes gezond?
Kippenlevertjes: either you hate it, or you love it. De liefhebbers zijn het er in elk geval over eens: gebakken met champigons, ui en spek zijn ze heerlijk op brood. En gezond, dat ook. Mits van een gezonde scharrelkip. Een gezonde lever van een dier dat lekker buiten heeft gelopen en gras en gezond voer heeft gegeten, bevat hoge hoeveelheden vitamine A, D en B en mineralen als ijzer en zink zijn eveneens ruim vertegenwoordigd. Natuurlijk moet je je niet dagelijks gaan vergrijpen aan kippenlever, want een teveel aan vitamine A is ook niet wenselijk, maar eerlijk: wie eet er nu wekelijks kippenlever. Al zou één keer per week kippenlevertjes eten heel gezond zijn. Eet ze vers en rosé, want doorgebakken worden ze droog.
Ingredienten
Butcher's Notes
Niet iedereen is gek op orgaanvlees, maar de mensen díe we er voor krijgen, zijn dan ook meteen héél enthousiast. Lovers en Haters, iets ertussenin bestaat bijna niet. Zelf vind ik het lekker op brood, met spek, ui en champignons, eventueel afgeblust met wat sherry.