Productinformatie
Kipfilet Polderhoen. (H)eerlijk veelzijdig kippenvlees.
Wat is kipfilet?
Kipfilet is vlees afkomstig van het borstdeel van de kip en is misschien wel één van de meest gegeten vleessoorten in Nederland, zo niet ter wereld. Niet zo vreemd ook: het is mager, licht verteerbaar en multi-inzetbaar. Kipfilet doet het immers goed in curry's, salades, wokgerechten, noem maar op. Een kip heeft één borst en dus ook maar één filet, maar die bestaat wel uit twee delen. Kipfilet zoals je die waarschijnlijk kent uit de supermarkt of van je lokale slager is dus eigenlijk een halve filet. Dat betekent dus ook dat kipfilet waarschijnlijk zeldzamer is dan je denkt. Blijf dus maar weg van de kiloknallers en kies lekker voor eerlijke Polderhoen, uiteraard een scharrelras. Weet je tenminste zeker dat de kip een goed leven heeft gehad en dat komt de smaak dan ook weer ten goede!
Ingredienten
Butcher's Notes
Kipfilet. Wat moet je erover zeggen? Iedereen weet voor zichzelf wel wat 'ie met een kipfiletje aan moet. Wél vind ik het belangrijk dat je weet waar de kip vandaan komt. Kiloknallers en plofkippen kunnen eigenlijk écht niet meer, met alles wat we tegenwoordig weten. Kies bewust en eet desnoods een dagje minder vaak vlees!