•   0522 24 66 19  (Meppel)
    • Persoonlijk advies
    • Grootste slagersassortiment
    • Kies zelf je afhaaldag

Lantinga's gevulde kalkoen

Lantinga's gevulde kalkoen kopen of bestellen: topper bij feestelijke gelegenheden. Deze kerstkalkoen komt uit Franrijk, is allergeenvrij en schuif je zo de oven in. 

Lees meer
Pas Lantinga's gevulde kalkoen aan

* Verplichte velden

  • Persoonlijk advies
  • Grootste slagersassortiment
  • Kies zelf je afhaaldag
  • Vers
  • Bereidingswijze

    Productinformatie

    Lantinga's gevulde kalkoen kopen of bestellen: topper bij feestelijke gelegenheden. Deze kerstkalkoen komt uit Franrijk, is allergeenvrij en schuif je zo de oven in. 


    Gevulde kalkoen: een mooie traditie

    Thanksgiving, kerstdiner of een andere bijzondere gelegenheid: een gevulde kalkoen op tafel is een feestelijk gebeuren en een mooie traditie. Het staat immers symbool voor samenzijn. Je kunt je natuurlijk uitleven en zelf aan de slag gaan met een kalkoen, maar een gevulde kalkoen kopen kant-en-klaar is wel net zo makkelijk. En lekker. Onze kalkoen komt uit Frankrijk, van een langzaam groeiend ras met bronskleurige veren. De kalkoenen hebben een goed leven gekend en dat is niet alleen fijn voor het dier, maar komt de kwaliteit van het vlees natuurlijk ook ten goede. Win-win dus. 

    Kalkoen die niet kan mislukken

    Deze kalkoen kan éigenlijk niet mislukken. Onze slagers hebben het karkas verwijderd en de rustieke kalkoen is vervolgens met liefde gevuld door onze eigen Meester Worstmaker Henri van Heerde die de scepter zwaait in onze worstmakerij. Je krijgt de kalkoen geleverd met braadzak en kernthermometer en je hoeft ‘m eigenlijk alleen nog maar de oven of big green egg in te schuiven. Een kalkoen die altijd lukt dus. Niet voor niets is onze gevulde kalkoen inmiddels lokaal beroemd in Meppel en omstreken. Zo rond de kerst zijn de kalkoenen dan ook niet aan te slepen in onze winkels..

     

    Bereiding gevulde kalkoen

    De bereiding van onze gevulde kalkoen kan werkelijk iedereen. Onze chef Ruben Meijboom laat in onderstaande video zien hoe simpel je dit feestelijke gerecht op tafel zet.


    Bereidingswijze

    Hoe vul je een kalkoen?

    Het mooie aan onze fameuze kalkoen. Je schuift 'm zo de oven in! We hebben zelfs het karkas al verwijderd, waardoor het vlees makkelijk te verdelen is. De kerstkalkoen is allergeenvrij en is gevuld met kalfs- en varkensgehakt, abrikozen en een geheim receptuur van kruiden. De gevulde kalkoen wordt geleverd incl. garnering, braadzak en thermometer.

    Afmeting bak en kalkoen
    De bak waar de kalkoen in zit is 26 bij 32cm. De hoogte van de kalkoen (zonder de bolling van de braadzak) is 17cm hoog.  

    Hoe bereid je onze gevulde kalkoen?

    > haal de gevulde kalkoen 3 dagen van tevoren uit de vriezer en ontdooi in de koelkast (laat de vacuumzak er omheen zitten tijdens het ontdooien). Kom je in tijdsnood? ontdooi hem dan 1,5 dag buiten de koelkast. 
    > laat de kalkoen minimaal 6 uur buiten de koelkast op kamertemperatuur komen voor gebruik (ook met vacuumzak)
    > de kalkoen wordt geleverd in een simpel bouwpakket.

    1. haal de kalkoen uit de vacuumzak en plaats in de meegeleverde aluminium bak. (of uw eigen ovenschaal) 
    2. garneer met de meegeleverde groenten en de spekreepjes. Vul eventueel zelf aan met ananas, lardo, boter, appel, fruitcocktail oid. dit hebben wij niet meegeleverd omdat hier eventuele allergenen in zitten.
    3. de kalkoen is opgebonden voor een evenredige garing, laat deze dus zitten totdat hij volledig bereid is. 
    4. doe de braadzak om de bak en al heen en maak vast met de meegeleverde clip.
    5. mocht de braadzak scheuren dan is er een extra braadzakken meegeleverd. (in de envelop zitten er twee)

    > verwarm de oven voor op 180C.
    > gaar de kalkoen voor 3uur op 160C in de oven.
    > prik de meegeleverde kernthermometer na 2,5 uur tussen de poten en borst. Gewoon door de braadzak heenprikken 
    > controleer na 3uur of de behaalde temperatuur van minimaal 70C is bereikt.
    > knip de zak open en zet de oven gedurende 15minuten op 200C voor een mooie bruine korst.
    > Haal de kalkoen uit de oven en laat een half uurtje rusten op het aanrecht onder een theedoek of aluminium folie. 

    Bon appetit!



    Wat vind je van dit product?
    Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak een account aan