• 0522 24 66 19  (Meppel)
    • Vlees met fijne herkomst
    • Eigen worstmakerij
    • Vakmanschap door eigen slagers

Entrecote Black Angus NZL

Een heerlijk malse Entrecote van het Nieuw-Zeelandse Black Angus rund.

Lees meer
Pas Entrecote Black Angus NZL aan

* Verplichte velden

  • Persoonlijk advies
  • Grootste slagersassortiment
  • Kies zelf je afhaaldag
  • Quickfrozen en Vacuüm verpakt
  • Productinformatie

    Een heerlijk malse Entrecote van het Nieuw-Zeelandse Black Angus rund.


    ENTRECOTE BLACK ANGUS NIEUW-ZEELAND

    De entrecote van Black Angus uit Nieuw-Zeeland is een stuk rundvlees met een stevige structuur en een volle, zuivere smaak. Het vlees wordt gesneden uit de lende van het rund en heeft een dunne vetlaag aan de buitenkant en fijne vetlijntjes door het vlees heen. Dat vet smelt tijdens het bakken en houdt het vlees sappig. Je hoeft er weinig mee te doen om er iets goeds van te maken.

    WAT IS EEN ENTRECOTE?

    Een entrecote is een stuk vlees uit de dunne lende van het rund. Het is een relatief malse spier, omdat het dier dit deel weinig gebruikt. De vetlaag aan de rand en het vet in het vlees zorgen voor extra smaak en houden het sappig tijdens het bereiden. Even kort bakken of grillen op hoge temperatuur is voldoende. Laat het daarna rusten, snijd het in plakken en je bent klaar.

    BLACK ANGUS UIT NIEUW-ZEELAND

    Dit vlees komt van Black Angus runderen die opgroeien in de natuur van Nieuw-Zeeland. De dieren leven buiten, eten gras en krijgen verder geen kunstmatige toevoegingen. Het vlees is stevig van structuur, mooi doorregen en puur van smaak. Nieuw-Zeelands rundvlees staat bekend om z’n natuurlijke kwaliteit en constante smaak. Geen fratsen, gewoon goed en eerlijk vlees.

    ENTRECOTE BLACK ANGUS NZL ONLINE BESTELLEN?

    Je bestelt deze entrecote eenvoudig via The Butchery. Onze Meesterslagers snijden elk stuk met de hand en zorgen voor een goede balans tussen vet en vlees. Bestel je vóór 11.00 uur, dan wordt je bestelling dezelfde avond nog bezorgd in Nederland en België. Wil je liever op een ander moment laten leveren? Geen probleem, je kiest zelf wat uitkomt. Het vlees wordt quickfrozen en vacuümverpakt geleverd, zodat het onderweg goed blijft.

    Toch liever een entrecote van een ander ras? Geen probleem, kies hier gemakkelijk een ander soort!


    Bereidingswijze

    Entrecote bakken

    1. Haal de entrecote op tijd (minstens een uur van tevoren) uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
    2. Dep het vlees met een keukenpapiertje goed droog en breng het op smaak met versgemalen peper en zout.
    3. Zet een pan op het vuur en een scheutje olijfolie toe. Let op, niet teveel want je gaat de entrecote op het vetrandje bakken.
    4. Doe zodra de olie goed op temperatuur is de entrecote in de pan (op ’t vetrandje) en ondersteun hem met een tang, zodat hij niet omvalt.
    5. Zodra ’t vetrandje een mooie kleur gekregen heeft, bak je de entrecote aan weerszijden 1 minuut per centimeter per kant. Dus als je een entrecote van 2 centimeter hebt bak je ‘m eerst 2 centimeter aan de ene kant en na het omdraaien nogmaals 2 centimeter aan de andere kant.
    6. Schep tijdens het bakken van de entrecote het vleesvocht over het vlees. Dit wordt arroseren genoemd.
    7. Haal de entrecote uit de pan en laat het nog 10 minuten onder aluminiumfolie rusten.
    8. Genoeg gerust? Snijd de steak dan haaks op de draad aan en serveer.

    TIP: Bak je op gas? Houd de steak dan in beweging voor een gelijkmatige garing. Kook je op inductie? Laat de steak dan, op het 1x omdraaien na, met rust.


    Ingredienten

    100% rundvlees

    Wat vind je van dit product?
    Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak een account aan