Lantinga Slagerijen & Catering maakt gebruik van Cookies om de site te kunnen blijven optimaliseren en jou een fijne gebruikerservaring te kunnen bieden. Door gebruik te maken van onze website, stem je hier automatisch mee in.
Productinformatie
Boerenkarbonade van het Limburgs Kloostervarken.
Wat is een boerenkarbonade?
Een boerenkarbonade is eigenlijk een ribkarbonade, maar dan dikker gesneden én met zwoerd er aan.
Voedingswaarde van rauwe boerenkarbonade per 100 gram
Energie (kJ) | 629 | Koolhydraten (milligram) | 0 |
Energie (kcal) | 150 | Vitamine B1 (milligram) | 0,72 |
Eiwit (gram) | 22,6 | Vitamine B6 (milligram) | 0,59 |
Vet (gram) | 6,6 | Vitamine B12 (milligram) | 0,31 |
Verzadigde vetzuren (gram) | 2,6 | Vitamine D (microgram) | 0,1 |
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren (gram) | 2,9 | IJzer (milligram) | 0,4 |
Meervoudig onverzadigde vetzuren (gram) | 0,6 | Zink (milligram) | 1,76 |
Transvetzuren (gram) | 0 | Natrium (milligram) | 52 |
Cholesterol (milligram) | 33,8 |
Bereidingswijze
Boerenkarbonade bereiden
Kruid de boerenkarbonade met peper en zout of andere mooie varkensvleeskruiden. Schroei de karbo's in een ruime hoeveelheid roomboter dicht in een hete koekepan. Zet het vuur lager en laat de karbonades -afhankelijk van de dikte- nog zo'n 10 minuutjes garen.
Ingredienten
100% varkensvlees
Wat vind je van dit product?