• 0522 24 66 19  (Meppel)
    • Vlees met fijne herkomst
    • Eigen worstmakerij
    • Vakmanschap door eigen slagers

Bison Entrecote

Malse entrecote van bizon met een fijne vetlaag, diepe smaak en licht zoete toon. Mager, voedzaam en perfect voor een verfijnde vleeservaring.

Lees meer
Pas Bison Entrecote aan

* Verplichte velden

  • Persoonlijk advies
  • Grootste slagersassortiment
  • Kies zelf je afhaaldag
  • Vers
  • Productinformatie

    Malse entrecote van bizon met een fijne vetlaag, diepe smaak en licht zoete toon. Mager, voedzaam en perfect voor een verfijnde vleeservaring.


    Bison Entrecote

    Een entrecote met een wilde oorsprong, dat is de Bison Entrecote. Dit prachtige stuk vlees van de Noord-Amerikaanse bizon is mager, vol van smaak en heeft een fijne vetlaag aan de buitenzijde die tijdens het bakken mooi smelt. De smaak is intens, licht zoet en net even anders dan wat je gewend bent van rund. Het vlees is dieprood van kleur en heeft een elegante structuur. Ideaal voor wie op zoek is naar een bijzonder alternatief voor traditionele entrecote, met meer karakter en toch subtiel van smaak.

    Wat is een Entrecote?

    De entrecote wordt gesneden van de dunne lende en is een klassiek en geliefd stuk vlees onder vleesliefhebbers. Het kenmerk van een goede entrecote is de vetlaag aan de buitenkant, die tijdens het bakken zorgt voor extra sappigheid en smaak. Door het intramusculaire vet smelt er net genoeg vet weg om het vlees mals te houden, terwijl de structuur mooi stevig blijft. Je kunt entrecote perfect bereiden op de grill of in de pan, kort op hoog vuur voor een mooie korst en een rosé binnenkant. Laat het vlees na bereiding even rusten en je hebt een bord vol karakter.

    Bisonvlees, mager, krachtig en voedzaam

    Wat deze Bison Entrecote echt uniek maakt, is de combinatie van een rijke smaak met een opvallend laag vetgehalte. Bisonvlees bevat nauwelijks cholesterol, maar zit wel bomvol eiwitten, ijzer, zink en vitamine B12. Het is daardoor een verantwoorde keuze die niet inlevert op beleving. De smaak is diep, licht zoet en toch verfijnd, wat perfect past bij een entrecote die iets bijzonders mag zijn. Door de magerheid van het vlees vraagt het om een zorgvuldige bereiding, zodat het sappig en vol blijft. Een perfecte balans tussen kracht en finesse.

    Bison Entrecote online bestellen?

    Bison Entrecote is eenvoudig online te bestellen bij premium slagerij The Butchery. Bestel je vóór 11.00 uur, dan heb je het dezelfde avond nog in huis in Nederland en België. Toch liever een ander bezorgmoment? Geen probleem, je kiest zelf wanneer het jou het beste uitkomt. Al ons vlees wordt vacuümverpakt en quickfrozen geleverd, zodat de kwaliteit optimaal behouden blijft tijdens het transport.


    Bereidingswijze

    Bereiding Bison Entrecote

    Bison entrecote haal je minimaal een uur van tevoren uit de koelkast. Entrecote leent zich bij uitstek voor grillen op de BBQ, want dit komt de rijke smaak alleen maar ten goede. Kies voor een dikke steak om uitdroging te voorkomen. Laat om diezelfde reden ook zeker het vetrandje zitten, óók als je niet van vet houdt. Wegsnijden kan altijd nog wel. Schroei de entrecote op het heetste deel van de BBQ aan beide kanten dicht, keer ze om met een tang en draai een kwartslag voor een mooie ruit. Niet meer dan drie keer overigens, want dan is het gedaan met je grillruit. Laat de entrecote op een minder heet deel van de BBQ doorgaren tot de gewenste cuisson. Een entrecote met een kerntemperatuur van 45-50 C is goed rood van binnen, 58C is medium-rood, 63 C is medium. Alles daarboven komt dit vlees niet ten goede.  (Lees: doodzonde!). Entrecote wordt simpelweg taai als je het te ver doorbakt.

    Bestrooi het vlees pas vlak voor serveren met zeezout en grof gemalen peper. Meer heeft deze bison Entrecote écht niet nodig...



    Wat vind je van dit product?
    Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak een account aan