•   0522 24 66 19  (Meppel)
  • Persoonlijk advies
  • Grootste slagersassortiment
  • Kies zelf je afhaaldag

Wagyu Beef

Wagyu Beef. We zijn in 2019 gestart met de verkoop en verbazen ons nog elke week over de animo voor dit bijzonder exclusieve runderras. Superleuk om te zien dat hier een hele community voor bestaat. Dat liefhebbers van Wagyu échte liefhebbers zijn.  We hebben een fijne leverancier gevonden die ons voorziet van the real deal. Voor zo ver mogelijk, want het aanbod in Wagyu – met name Japans Wagyu – is schaars. Maar dat is natuurlijk ook meteen de charme. Op The Butchery vind je Kagoshima Wagyu, Kyoto Myabi Wagyu & Australisch Wagyu beef.

Kagoshima Wagyu

Japans Kagoshima Wagyu A5 BMS12

Japanese Black Wagyu uit Kagoshima Japan. The real deal die je als liefhebber zéker eens geprobeerd moet hebben.

Shop >

Kyoto Myabi Beef

Kyoto Myabi Wagyu A5+ BMS+

Boterzacht, letterlijk. Nóg een stapje verder dan Kagoshima Japanese Black is Kyoto Myabi A5+ BMS+.

Shop >

Australisch Wagyu

Australisch Wagyu Marbling 8/9

Prestigieus Wagyu rund van de Australian Agricultural Company (AACo) met een marbling score van 8/9. Fantastisch vlees!

Shop > 

Wat is Wagyu beef?

Wagyu is misschien wel de Bentley van de runderrassen en daarvan is Japans Wagyu beef dan weer het absolute neusje van de zalm. The real deal, zeg maar. Wagyu betekent letterlijk vertaald dan ook Japanse koe (Wa = Japan, Gyu = koe) en hoewel Amerikaans en Australisch Wagyu uiteraard ook van goede kwaliteit zijn, is Japans Wagyu echt next level. Het vlees overtreft in marmeringsgraad, vet- en vleeskleur, structuur en nootachtige smaak die werkelijk nergens mee te vergelijken is, misschien wel elk ander runderras. Hoewel over smaak natuurlijk niet te twisten valt. Er zijn 4 soorten Wagyu beef in Japan: Japanese Black, Japanese Brown, Japanese Shorthorn en en Japanese Polled. Op Butchery.nl verkopen we vlees van Japanese Black, wat ons betreft een van de mooiste en meest exclusieve rundvleesrassen verkrijgbaar. Wagyu beef wordt geroemd om het intramusculaire vet en waanzinnige marmering. Het vet smelt op relatief lage temperatuur en ligt zijdezacht op je tong. Bovendien is vet de smaakdrager van vlees en dit Wagyu vlees zit dan ook rammetje vol smaak. Een goede Wagyu steak is dan ook onmiskenbaar iets dat je als liefhebber eens geprobeerd moet hebben. Er zijn meerdere gradaties in Wagyu beef.

Wagyu Grades

 • Grade A1: Lage – marble score 1
 • Grade A2: Onder gemiddeld – marble score 2
 • Grade A3: Gemiddeld – marble score 3 tot 4
 • Grade A4: Goed – marble score 5 tot 7
 • Grade A5: Excellent – marble score 8 tot 12

Daarnaast wordt er ook nog een onderscheid gemaakt in genetica score. Volbloed Wagyu is dus FB (Full Blood). 

Wagyu Genetica Score

F1 1/2 50.00% Wagyu
F2 3/4 75.00% Wagyu
F3 7/8 87.50% Wagyu
F4 15/16 93.75% Wagyu
F5 31/32 96.88% Wagyu
F6 63/64 98.44% Wagyu
F7 127/128 99.22% Wagyu
F8 255/256 99.61% Wagyu
F9 511/512 99.80% Wagyu
F10 1023/1024 99.90% Wagyu
FB 100/100 100.00% Wagyu Full Blood Wagyu

Totale beoordeling Japans Wagyu beef 

 • Marmeringsgraad 
 • Kleur en helderheid van het vlees
 • Stevigheid en textuur van het vlees
 • Kleur en kwaliteit van het vet

De haalbare scores zijn 1 tot en met 5 en het vlees wordt uiteindelijk beoordeeld op de laagste score van de 4 elementen. Wanneer 3 van de 4 elementen met een 5 wordt beoordeeld en 1 van de 4 elementen krijgt een 3, dan zal het karkas een score van 3 krijgen van de Japan Meat Grading Association. Om maar even aan te geven hoe nauw de kwaliteit van dit vlees meet en hoe streng de controles zijn. 

Kagoshima Wagyu

Japanese Black // Kagoshima Wagyu A5 BMS12

Kagoshima Wagyu is afkomstig van 100% volbloed runderen (dus FB) van het ras Japanese Black uit Kagoshima Japan. Met een grade 5+ en een BMS (marmeringsgraad) van 12 is dit de absolute top of the bill. Kost wat, maar dan heb je ook wat. Want de kwaliteit van Kagoshima Wagyu wordt gegarandeerd door strenge controle tijdens de selectie van het vlees. Alleen de grades A3, A4 en A5 zijn volgens de Japanese Meat Grading Association goed genoeg en hier op The Butchery vind je grade 4 BMS 8+, maar ook zelfs grade 5+. Weet je tenminste zeker dat je the real Japanese deal te pakken hebt. 

Het uiterste halen uit Japans Wagyu

Kagoshima Japans Wagyu is vlees om ultiem van te genieten. Je kunt er natuurlijk een hele steak van eten, maar wat misschien nog wel meer wordt gedaan is een Japanse Wagyu steak verdelen over je gasten. Een verbluffende amuse, een fantastisch voorgerecht of tussengerecht: Japans Wagyu eet je exclusief en met heel veel aandacht. Een sensatie in je mond, daar mag je echt wel van genieten. Ter illustratie: een Wagyu entrecote van 400 gram kun je waanzinnige amuses van maken voor zo'n 10 mensen en met 100 gram Wagyu maak je een mooi voorgerecht voor 2 personen. Op die manier haal je alles uit dit waanzinnige vlees. 

Shop Kagoshima Wagyu >>

Japans Wagyu Kiyoto Miyabi // A5+ BMS12+

Wagyu Kyoto Miyabi is net als ons Kagoshima Wagyu afkomstig van Japanese Black runderen, maar de runderen zijn dus onder hele strenge voorwaarden gehouden in de voormalige hoofdstad Kyoto. Kyoto Miyabi wordt overigens alleen buiten Japan gebruikt, want in Japan kennen ze het als Kiyoto beef of Kameoka Beef. Alleen de állerbeste cuts van A5, B5, A4 of B4 volgens de Japan Meat Grading Association standaard zijn goed genoeg. Dit is Japans Wagyu zoals je het je voorstelt. Kagoshima Black is oprecht heel heel bijzonder, maar dit gaat nog een stapje verder. Absoluut geen vlees voor iedereen, maar alleen weggelegd voor échte liefhebbers. De marmering is subliem en het vlees is boterzacht, maar dat houdt ook zeker in dat je Kiyoto Miyabi in kleine hoeveelheden met heel veel aandacht eet. Maar daar is de prijs dan ook naar ;-)...  


Kiyoto Miyabi Wagyu Beef is geen dagelijkse kost. Ook geen wekelijkse kost. Dit is vlees voor hele bijzondere gelegenheid en dan nog is het bij uitstek vlees om te delen. Een entrecote van 200 gram is prachtig om meerdere amuses of bijvoorbeeld 4 voorgerechten van te maken. Het vlees is zo intens, dat je hier zeker weten indruk mee gaat maken!

Shop Kiyoto Miyabi Wagyu >>

Kyoto Myabi Wagyu

Australisch Wagyu rund

Runderen afkomstig van de Australian Agricultural Company (AACo) zijn geboren en getogen op de weelderige weidse vlakten van Australische caddle farms.

AACo is een wereldberoemde organisatie dat de meest prestigieuze runderrassen in Australië voortbrengt. Zo ook ons Australische wagyu vlees. AACo heeft een van de grootste Wagyu-kuddes ter wereld. De dieren worden in de natuur geboren en kunnen daar vrij rondgrazen. AACo beheert ongeveer 400.000 dieren, hoofdzakelijk in Queensland en de Northern Territory. Het bedrijf bezit meer dan 6 miljoen hectare land (!!!), wat overeenkomt met ongeveer 1% van de oppervlakte van Australië. Vanuit dat land worden de dieren minimaal 200 dagen in ruime feedlots gevoerd met - door de Japanners samengestelde - mix van de beste granen. Het vlees dankt zijn populariteit aan de waanzinnige vetmarmering en uitgesproken smaak. Wagyu heeft een intense smaak en smelt als boter op je tong. Hoewel Wagyu een natuurlijke aanleg heeft voor intramusculair vet (vet tussen de spieren), dankt dit runderras uit Australië zijn smaak zeker ook aan zijn fijne herkomst. Het meest bekende - en meest exclusieve - Wagyu vlees komt uit Japan (o.a. Kobe of Kagoshima). Daar zitten dan ook de échte kenners. De Japanese Meat Grading Association beoordeelt Wagyu onder andere met de Beef Marble Score (BMR). Die score varieert van 3 t/m 12, waarbij 12 staat voor excellente marmering. Wagyu uit Australië scoort bijvoorbeeld gemiddeld een 8+, wat echt indrukwekkend is. Dit rundvlees is dan ook zeker een smaaksensatie en een must-try voor iedereen die een uitzonderlijke steak kan waarderen.

Shop Australisch Wagyu >>

Wagyu kopen online

Japans Wagyu kopen doe je het best online, want dit exclusieve rundvlees vind je niet op elke hoek van de straat. Op The Butchery vind je Kagoshima Japanese Black A5 BMS, A4 BMS8+, het superexclusieve Kyoto Myabi Wagyu A5+BMS12+ en een breed assortiment Australisch Wagyu BMS8. Je krijgt je bestelling quickfrozen geleverd, dus binnen het uur op extreem lage temperatuur ingevroren met optimaal kwaliteitsbehoud. We leveren door heel Nederland van maandag t/m vrijdag tussen 17.00 - 22.00. Je kunt zelf je leverdag kiezen en als je voor 11.00 bestelt, heb je je Wagyu beef dezelfde avond nog in huis. Wagyu beef kopen online is dus een fluitje van een cent.

Natuurlijk snappen we het als je vragen hebt over dit exclusieve rundvleesras. Dit vlees eet je immers niet elke dag. Schroom dus niet om te bellen of mailen!

Japans Wagyu