

Rassen van wereldklasse
De mooiste vleesrassen ter wereld onder één dak, dat was aanvankelijk de motivatie om te starten met The Butchery. Van Japans A5 Wagyu tot USDA Prime Black Angus en van Spaans Ibérico tot lamsvlees uit Nieuw-Zeeland en label rouge kip uit Frankrijk. Maar óók het allerbeste uit de omgeving. Voor elk wat wils dus. Met meer dan 40 rassen gaan we verder waar de slager stopt.
Om tot ons huidige assortiment vleesrassen te komen, hebben we veel (maar echt héél veel) gebakken, geproefd en getest en we zijn ervan overtuigd dat we inmiddels de allerbeste vleesrassen van de wereld in ons assortiment hebben.
De beste kwaliteit van over de hele wereld komt bij ons binnen en wordt vervolgens door onze eigen Meesterslagers ambachtelijk versneden en tot perfectie triple getrimd voor een ultiem eindproduct. Op het moment dat de malsheid op zijn piek is, wordt het vlees individueel vacuüm verpakt en gaat het de flash-freezer is. Zo wordt de optimale malsheid behouden én ben je zeker van verser dan vers vlees. Dat maakt de merken van The Butchery uniek en onovertroffen.


Runderrassen
Angus


USDA Prime Black Angus
Butchery’s Nebraska PRIME: Noord-Amerikaanse Black Angus runderen van allerhoogste kwaliteit, 200+ dagen maïs- en graangevoerd en triple trimmed door onze eigen Meesterslagers.


Black Angus Australië
Gold Coast Angus: award winning Black Angus uit Australië. Free range en 180 dagen graangevoerd voor extra smaak en marmering. Triple trimmed door onze eigen Meesterslagers.


Black Angus Nieuw-Zeeland
De hoogste gradatie Black Angus uit de weidse vlakten van Nieuw-Zeeland. Uiteraard free range en 100% gras- en kruiden gevoerd. Triple trimmed door onze eigen Meesterslagers.


Aberdeen Angus Uruguay
Rancho’s Reserve zijn premium kruiden- en grasgevoerde Angus runderen van de vruchtbare vlaktes in Uruguay. Free range en ambachtelijk getrimd door onze Meesterslagers.
Wagyu


Japans A5 BMS12 Wagyu
World’s best Wagyu! Japans Wagyu in de hoogst haalbare gradatie van Japanese Black Kagoshima rund. Door onze Meesterslagers ambachtelijk getrimd in de ultieme vlees/vetverhouding. Ook verkrijgbaar in A3 en A4.


Wagyu BMS8+ Australië
Australia’s finest BMS 8+ Wagyu. Van de eindeloze Australische graslanden en vervolgens nog 330 dagen graangevoerd. Prachtig gemarmerd en supersmaakvol Wagyu, tot perfectie getrimd door onze Meesterslagers.


USA Wagyu & Angus crossbreed
Een relatief nieuwe aanwinst in ons rassenassortiment en wat voor één! Black marble is een perfecte blend tussen boterachtig Wagyu marmering en de rubuuste typisch Amerikaanse beef smaak.
Dry Aged Grassfed


Charra Spanje
Authentiek dry aged rundvlees afkomstig van het Spaanse Charra rund, ambachtelijk getrimd door onze Meesterslagers. Gras- en maïs gevoerd en vervolgens dry aged tot perfectie.


Galicia Seleccionada Spain
Dieprood rundvlees van het befaamde Spaanse Rubia Gallega rund. Authentieke smaak dankzij 6+ jaar leven in de vrije natuur en 30 dagen dry aged. Perfect getrimd door onze Meesterslagers.


Avila Negra Ibérica
Robuust runderras uit de Spaanse bergen. Grasgevoerd en bekend om zijn hoogwaardige vleeskwaliteit met fijne vetdooradering. Dry aged voor 28 dagen en getrimd door onze Meesterslagers.
Grassfed


Simmentaler
De vleesgeworden Milka koe (met een origine in Zwitserland), opgegroeid in de uitgestrekte Oostenrijkse Alpen, 100% kruiden- en grasgevoerd en triple trimmed door onze eigen Meesterslagers.


Limousin
De grazers van het Drentse landschap, opgegroeid in een beschermd natuurgebied. 100% kruiden- en grasgevoerd, versneden en trimmed door onze Meesterslagers.


Blond d'Aquitaine
Drents blond wordt natuurlijk en met respect gehouden door geselecteerde Drentse boeren en ambachtelijk versneden en verwerkt door onze Meesterslagers.


Varkensrassen


LIVAR*** Nederland
Het Limburgs Kloostervarken is een erkend Nederlands scharrelvarken met het 3*** Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming. ‘Smaak als beloning voor goede zorg’, luidt het credo. Geen woord van gelogen.


Iberico Bellota Spanje
Ibérico Certificado is een befaamd Spaans scharrelvarken dat zijn authentieke smaak en marmering dankt aan de eikeltjes die de dieren veelvuldig eten. Ook wel Wagyu onder de varkensrassen genoemd.


Mangalitza Nederland
Local Mangalitza is met respect en op natuurlijke wijze gehouden op de Mangelicahof in Zuidwolde. Mangalitza (ook wel wolvarken) is een Hongaars ras dat bekend staat om sappig gemarmerd vlees met een rijke smaak.


Duke of Berkshire
Chef’s pork is mede dankzij de mooie marmering en fijne draad favoriet varkensvlees van menig chefkok. Graangevoerd voor een volle smaak en ambachtelijk versneden en getrimd door onze Meesterslagers.


Porc Au Grain Frankrijk
Varkensvlees met het hoogwaardige label rouge keurmerk uit Frankrijk. Free range opgegroeid in de Franse heuvels, graangevoerd en vakkundig gesneden en triple trimmed foor onze eigen Meesterslagers.
Pluimveerassen


Hollandse scharrelkip
Hollandsche Scharrelaar is kip van Nederlandse bodem met vrije uitloop en natuurlijk gevoerd met 70% granen. Ver weg van de massa industrie en ambachtelijk verwerkt door onze eigen Meesterslagers.


Label Rouge Frankrijk
Poulet Superieure is – jawel - superieure kip, bekroond met het hoogst haalbare label rouge keurmerk uit Frankrijk. Natuurlijk opgegroeid en graangevoerd in la douce France en ambachtelijk verwerkt door onze Meesterslagers.


Polderhoen *** Nederland
Polderhoen*** is 100% natuurlijk gehouden kip van Nederlandse bodem. Vrij opgegroeid in een natuurlijke onoverdekte omgeving en bekroond met het 3*** Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming.
Kalfsvleesrassen


Roodbont kalf
Boerenbont is dubbel AA roodbont kalf uit Noord-Nederland. Opgegroeid in groepen, bijgevoerd met muesli voor een kenmerkende smaak en ambachtelijk getrimd door onze Meesterslagers.
Lamsvleesrassen


Texels lam
Texelaar is trots van eigen bodem en wordt wereldwijd geroemd om de fijne en malse structuur en volle, ziltige smaak. Texelaar lamsvlees wordt ambachtelijk versneden en getrimd door onze Meesterslagers.


Nieuw-Zeelands lam
South Coast Lamb is puur natuur en dat proef je. Dankzij de uitgestrekte weiden en frisse zeelucht groeit dit lam op onder de beste omstandigheden. Resultaat? Mals, sappig vlees met een subtiele en zachte smaak.


Agnei Ibérico
Ibérico Pyrenees is hoogwaardig lamsvlees van het Spaanse ras Agnei Ibérico. De dieren zijn 100% natuurlijk opgegroeid in de bergen en het vlees ambachtelijk gesneden en getrimd door onze Meesterslagers.