•   0522 24 66 19  (Meppel)
  • Persoonlijk advies
  • Grootste slagersassortiment
  • Kies zelf je afhaaldag

Varkensfiletrollade LIVAR

Mooie handgeknoopte varkensfiletrollade van Limburgs kloostervarken.

Lees meer
Pas Varkensfiletrollade LIVAR aan

* Verplichte velden

 • Persoonlijk advies
 • Grootste slagersassortiment
 • Kies zelf je afhaaldag
 • Vers
 • Productinformatie

  Mooie handgeknoopte varkensfiletrollade van Limburgs kloostervarken.


  Wat is een varkensfiletrollade?

  Een varkensfiletrollade wordt geknoopt van de varkensfilet. Varkensfilet is de uitgebeende rug van het varken, een mager stuk vlees met een randje vet aan de buitenkant, dat ervoor zorgt dat het vlees lekker sappig blijft. De varkensfilet is fijn van draad, niet vet en toch erg lekker, mits goed bereid! 


  Bereidingswijze

  De varkensfiletrollade is op verschillende manieren te bereiden. Braad de rollade in de pan, schuif hem na het aanbraden in de oven of leg hem op de barbecue. De varkensfiletrollade is ready to eat wanneer de kern een temperatuur heeft bereikt van 65 graden.

  Bereiding in de pan:

  Braad de varkensfiletrollade aan op hoog vuur, wanneer de rollade mooi dichtgeschroeid is, draai het vuur omlaag en laat de rollade op laag vuur een temperatuur bereiken van 65 graden. 

  Bereiding in de oven:

  Verwarm de oven voor op 150 graden, braad de varkensfiletrollade aan op hoog vuur in de pan en schuif hem vervolgens in een braadslede in de oven. Vergeet niet om de rollade regelmatig met braadvet te overgieten!
  Qua tijden kan je ongeveer 25 minuten per 500 gram aanhouden. Hou alleen wel goed de kerntemperatuur in de gaten van de rollade, want met een kerntemperatuur van 65 graden is de varkensfiletrollade het lekkerst! 

  Bereiding op de BBQ:

  Een rollade op de barbecue? Ja hoor, dit kan echt. Je hebt alleen wel een barbecue met deksel nodig. Zorg dat de barbecue een constante temperatuur van 150 graden bereikt, vervolgens schroei je de rollade op het directe deel (direct boven de kolen) dicht en verplaats daarna de rollade naar het indirecte gedeelte van de barbecue (niet direct boven de kolen) om de rollade te garen tot een kerntemperatuur van 65 graden. 


  Ingredienten

  varkensvlees, zout, specerijen (koriander, peper, gember, foelie, kruidnagel, kardemom, chilies)

  Wat vind je van dit product?
  Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak een account aan