• 0522 24 66 19  (Meppel)
    • Vlees met fijne herkomst
    • Eigen worstmakerij
    • Vakmanschap door eigen slagers

Texas Brisket loaded burger

Bereidingswijze

Oh, how we love to load! Sowieso zijn we dol op burgers, dus burgers opleuken met de meest verrukkelijke toppings vinden wij echt een feestje! Je kunt het natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt en wij hebben Robert van Dijk van @vurigekolen gevraagd om met onze gloednieuwe toppings (lees: meat to load) aan de slag te gaan. Deze keer topte hij zijn burger af met rode kool pickles en onze homemade kant-en-klare Texas Brisket. Beide toppings gaan trouwens ook heel lekker samen met friet. Je weet wel: loaded fries, helemaal 2024! 

Bereidingswijze rode kool pickles

Begin met het maken van de rode kool pickles. Deze kun je, als je met schone spullen werkt, wel een paar weken bewaren in de koelkast. Verwarm de azijn, water, suiker en zout in een steelpannetje totdat alles is opgelost. Snijd de rode kool in superdunne reepjes. Dit gaat het makkelijkst met een dunschiller of rasp.

Kneed de kool een beetje met je handen fijn en voeg het daarna toe aan het pannetje. Zet nu het vuur uit. Doe alles in een schone weckpot en laat afkoelen in de koelkast. Na een paar uur heb je heerlijke zoet-zure rode kool.

Texas Brisket loaded burger

Gril de burgers op de bbq of in de pan ongeveer 3 minuten per kant boven directe hitte. (Gril ook direct even je broodjes mee.)
Laat de Loaded Texas brisket op laag vuur warm worden in een steelpannetje.
 
Build that loaded burger en wees vooral niet te zuinig!
ENJOY!


Recepten