•   0522 24 66 19  (Meppel)
    • Persoonlijk advies
    • Grootste slagersassortiment
    • Kies zelf je afhaaldag

Sticky chicken wings van de BBQ

Bereidingswijze

Chicken wings: het is de ideale snack van de BBQ. In periodes van lockdown, thuis-en-eten en zo veel mogelijk thuisvermaak, zijn we oprecht meer gaan buitenspelen met de barbecue. Elk voordeel heeft z'n nadeel, zullen we maar zeggen. Wij probeerden onder andere dit recept van BBQ Junkie en hij is lékker, kan ik vertellen. De perfecte zondagmiddagsnack.

Voorbereiding chicken wings

Neem een kommetje en meng hierin de suiker, paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, zout en peper tot een rub. Bestrooi hier de kippenvleugels lekker royaal rondom mee en laat de smaken een uurtje intrekken.

In de tussentijd steek je de BBQ alvast aan en breng je hem naat een temperatuur van ongveer 160 graden (indirecte hitte).

Bereiding chicken wings

Als de BBQ de juiste temperatuur heeft bereikt, leg je de kippenvleugels op het indirecte deel van je rooster. Sluit het deksel en gaar de vleugels nu een kwartiertje. Houd je van een rooksmaak? Voeg dan wat rookhout toe!

Ondertussen zet je een steelpannetje op laag vuur om de BBQ saus met honing rustig te verwarmen. Zo mengen de smaken goed door elkaar. Haal het pannetje van het vuur en bestrijk de chicken wings (na een kwartier garen) met de opgewarmde saus. Sluit nu het deksel weer en gaar de kippenvleugels nog eens 5 minuten. Bestrijk nogmaals en gaar nóg eens 5 minuten. Als het goed is, zijn je chicken wings nu gaar. Als je het lekker vindt, bestrijk je ze nog een laatste keer alvorens je ze serveert. Sticky wings zijn sticky wings immers. 

Serveer meteen na het garen en vergeet de servetjes niet ;-)

ENJOY!

Recepten