•   0522 24 66 19  (Meppel)
    • Persoonlijk advies
    • Grootste slagersassortiment
    • Kies zelf je afhaaldag

Steak tartaar van diamanthaas

Bereidingswijze

Steak tartaar met brioche brood, dragonmayonaise, cornichons, Amsterdamse uitjes en sjalot

Hoe goed klinkt dat? Steak tartaar, nog altijd één van de meest Franse iconische vlees voorgerechten als je het ons vraagt. Steak tartaar eet je bij voorkeur natuurlijk van mals vlees en vaak wordt dan meteen gedacht aan ossenhaas. Is ook een fijne variant, maar steeds vaker zie je steak tartaar van bavette voorbij komen. Ook mals en met veel smaak. Maar wist je dat in de beroemde Franse brasserie Flo diamanthaas wordt gebruikt voor dit gerecht? Ook wel bekend als jodenhaas! En geloof ons, dat is een hele fijne keuze! Dat vond @Duijvelslekker gelukkig ook, de maker van dit gerecht, die wij maar al te graag delen. 

Het is een uitgebreid recept (@Duijvelslekker is niet van de halve maatregelen) die je geheel en gedeeltelijk kunt volgen. Daarom even stap voor stap, maar... leef je uit! 

Voorbereiding

Snijd alvast alle ingrediënten voor de garnering (behalve de tuinkers en de Parmezaanse kaas) en zet deze apart. 

Bereiding Dragonmayonaise

Haal de blaadjes van de takjes dragon en snijd deze fijn. Mix de overige ingrediënten goed door elkaar totdat de azijn en de olie weer zijn opgenomen in de mayonaise. Als het goed is proef je de dragon al. Zo niet, dan moet er wat meer dragon azijn bij. Voeg als laatst de verse dragon toe en mix nogmaals goed door elkaar. Zet dit in de koelkast tot gebruik.

Bereiding brioche brood          

Smeer het brood aan beide kanten licht in met olijfolie en bestrooi met zeezout. Grill daarna alle stukken op bijvoorbeeld de bbq, maar let wel op dat het zoete brioche brood niet verbrand.

Laat het brood vervolgens afkoelen, zodat deze goed krokant worden.

Bereiding steak tartaar

Leg de diamanthaas zo'n 10 minuten n in de vriezer, zodat het vlees kan opstijven en zo eenvoudiger te snijden is. 

Snijd ondertussen de ingrediënten en meng alles (behalve het vlees) goed door elkaar, zodat er een saus ontstaat.

Haal de diamanthaas duit de vriezer en snijd dit eerste in dunne repen en daarna in hele kleine blokjes van ongeveer een halve centimeter. Leg vervolgens het vlees op een snijplank en hak met een scherp mes nog een aantal keer door het vlees totdat het de gewenste structuur heeft. Doe het zeker met de hand en gebruik geen blenders of staafmixers. 

Leg de diamanthaas in een bak en meng nu de saus door het vlees, totdat het vlees de smaken goed heeft opgenomen. 

Beleg nu het brioche brood met de steak tartaar, maak mooi af met de ingrediënten van de garnering en je steak tartaar is ready to serve. 

ENJOY!

Recepten