•   0522 24 66 19  (Meppel)
    • Persoonlijk advies
    • Grootste slagersassortiment
    • Kies zelf je afhaaldag

Stamppot boerenkool met chorizo en gebakken rookworst

Bereidingswijze

Zodra de blaadjes van de boom vallen, gaan we ervoor: stamppot boerenkool. Zo lekker! Wij maakten 'm nu met rookworst en chorizo, maar natuurlijk ook heel lekker met verse worst. Net wat je lekker vindt. Bij de ingredienten staan dus verse worst en rookworst, maar dat hoeft natuurlijk niet en/en. Voor 4 personen is 2 worsten (meer dan!) genoeg. Zeker als je er ook nog chorizo bij eet! Let op: wij houden wat meer boerenkool aan dan gemiddeld, maar dat is natuurlijk heel persoonlijk. Standaard zou zo'n 600 gram boerenkool voldoende zijn op 1,5 kg aardappelen. Over smaak valt natuurlijk niet te twisten, dus geef er vooral je eigen draai aan. 

Bereidingswijze boerenkool

Breng een grote pan water aan de kook en schil in de tussentijd de aardappelen. Snijd in vier stukken kook samen met de boerenkool in zo'n 20 minuten gaar met een flinks snuf zout. Snipper onder tussen de ui en bak samen met de chorizo in een koekenpan met wat boter en/of olie. Bak op het laatst de rookworst mee.

 Stamp de aardappelen en boerenkool tot een stamppot en voeg een flinke klont boter toe. Maak op smaak met versgemalen zwarte peper en zeezout. 

Verdeel de boerenkool over de borden en maak af met de rode ui en chorizo. Druip zeker ook het spekvet over de boerenkool. Dat is de truc van deze combi! Leg de rookworst erbij op het bord en klaar is je stamppot. Kind kan de was doen. 

ENJOY

Recepten