•   0522 24 66 19  (Meppel)
    • Persoonlijk advies
    • Grootste slagersassortiment
    • Kies zelf je afhaaldag

Smokey juicy pork belly

Bereidingswijze

Man o man wat is pork belly toch lekker, mits je het goed klaar maakt! Een goede porkbelly is door en door zacht en juicy en als het éven kan met een crispy buitenkant. Als je hem dan ook nog eens gerookt hebt op de barbecue, kan het al helemaal niet meer stuk!

Met dit basisrecept van Rudiculous Kitchen maak jij de allerlekkerste pork belly. Je kunt natuurlijk zelf lekker variëren, bijvoorbeeld door op het eind een lak toe te voegen waarmee je de pork belly zoeter maakt. De keuze is reuze en geheel aan jou!

Bereiding juicy pork belly

  • Snijd het vet van de pork belly in, bijvoorbeeld met een ruitjes patroon. Op die manier kan het zout goed intrekken en smelt het vet makkelijker op de barbecue.
  • Rub de pork belly royaal in met zout en iets minder royaal peper. Rub het vooral ook goed tussen de snedes in het vet
  • Leg de pork belly op een droogrekje en laat 24 uur in de koelkast staan.
  • Na zo'n 24 uur haal je de pork belly eruit en laat je het vlees op kamertemperatuur komen
  • Verwarm de BBQ op 140 graden.
  • Voeg rookhout toe aan de kooltjes en leg de pork belly indirect op de barbecue.
  • Na ongeveer 1,5 uurt verlaag je de temperatuur naar 100/110 graden.
  • Als de pork belly ongeveer 65 graden heeft bereikt, pak je hem in met aluminium folie. Dit zorgt ervoor dat de pork belly gaat koken van binnen en dat de sappen niet kunnen ontsnappen.
  • Verwarm de barbecue nu naar 130 graden.
  • Na ongeveer een uurtje kun je in de pork belly prikken met een satéprikker of een kernthermometer. Als de porkbelly zacht aanvoelt is hij in principe klaar. Zo niet, mag het vlees wat langer blijven liggen.
  • Wanneer de pork belly klaar is, zou je er ook nog een lak overheen kunnen smeren. Laat de porkbelly dan zonder aluminium folie nog 10 minuten indirect op de barbecue liggen zodat de lak kan hechten.

ENJOY!

 

 

Recepten