•   0522 24 66 19  (Meppel)
    • Persoonlijk advies
    • Grootste slagersassortiment
    • Kies zelf je afhaaldag

Smash Burger

Bereidingswijze

Smash burgers: de naam says it all... Wat je nodig hebt is een hete BBQ met een plaat of een goede pan. Denk aan een griddle (hier is een Pitboss Griddle voor gebruikt. Maar een vuurring zoals Ofyr of anders een gietijzeren grote plaat in je bbq werkt natuurlijk ook geweldig. Deze burgers zijn door @fikkenenbikken gemaakt van ons Regiorund Rundergehakt. Het gehakt is niet van te voren gekruid, dit doen we deze keer op de griddle zelf. Eén kant is genoeg, want de smash burgers zijn dun en de kruiden verspreiden zich prima.

Je moet wel honger hebben voor dit gerecht, want we gaan all the way met 3 paddies [verdiepingen/burgers]. Dat snap je.

Foto: isabellehattink.nl voor @fikkenenbikken

Bereidingswijze smash burger saus

EasyPeasy. Alle ingrediënten blenden in de blender tot een gladde saus over blijft. Zout en peper naar smaak toevoegen en hij kan aan de kant. Tijd voor het 'echte werk'.

Bereiding smash burgers

Zorg dat je goed weet welke zone van je grill heet genoeg is. Het maken van smashburgers is supersimpel en snel gedaan, maar de basis moet goed zijn. Maak van tevoren ballen van zo'n 100 gram. Minder kan natuurlijk ook maar dan heb je van die zielige burgers, dat wil niemand. Als de grill heet genoeg is, leg je er per keer 3 ballen op. Leg hierover per bal een apart stukje bakpapier. En smash vervolgens met een smash burger pers de ballen lekker plat. Je mag een beetje duwen en draaien, maar maak ze niet te plat, want dan blijft er geen burger meer over. Haal het bakpapiertje weg en kruid het gehakt vervolgens naar smaak. Je kunt gehaktkruiden gebruiken, maar ook peper, zout of een BBQ rub. Wat je zelf wilt! Je ziet vanzelf de zijkant krokant worden en na een paar minuten kun je 'm al omdraaien met een spatel. Let op: doe dit voorzichtig want ze zijn dun en breken daardoor snel. Zodra je de burgers smash burgers hebt omgedraaid, leg je per patty een plakje kaas erop en laat dit smelten.

De broodjes snij je inmiddels al doormidden en smeer je in met een beetje boter. Leg deze even op de grill zodat ze krokant korstje krijgen. Doe de drie patties inclusief kaas op elkaar en leg tussen elke paddy een blaadje sla.. Leg de 'toren met burgers' op het broodje, gooi er lekker veel saus over heen en voila.. klaar zijn je smash burgers.

ENJOY

Recepten