•   0522 24 66 19  (Meppel)
    • Persoonlijk advies
    • Grootste slagersassortiment
    • Kies zelf je afhaaldag

Pulled pork nachos van de BBQ

Bereidingswijze

Pulled pork maken op de BBQ is een feest, maar wel een feest waar geduld voor nodig is. Over het algemeen maak je pulled pork ook niet even voor de lunch. Zeker niet als die lunch voor 2 personen is. Als je toch een hele dag met de BBQ in de weer gaat, kun je maar beter een flinke portie maken. Wie wat bewaart, die heeft wat immers. De pulled pork laten we voor het gemak even achterwege in dit recept. Wij zagen (een variant op) dit recept voorbij komen op instagram en wel bij @duijvelslekker, de maker van deze jaloersmakende foto!

Voorbereiding pulled pork nachos

Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 200 graden. Snipper in de tussentijd de rode ui, en snijd de cherrytomaatjes klein. Doe hetzelfde met de koriander, mix tot een salsa en roer eventueel nog wat limoensap doorheen. Snijd de olijven en avocado ook in blokjes.

Optioneel: meng twee eetlepels BBQ saus door de pulled pork. Als je pulled pork nog 'nat' genoeg is, hoef je dit natuurlijk niet te doen. 

Neem nu de skillet (of vuurvaste schaal) en bedek de bodem met tortilla chips. Verdeel hieroverheen een derde van je pulled pork en doe hetzelfde met de ui-tomatensalsa, jalopeno, olijven en cheddar. Herhaal dit tot je ingrediënten op zijn en je schaal gevuld. Top af met flink wat cheddar. 

Bereiding pulled pork nachos

BBQ op temperatuur? Dan is het alleen nog even afmaken. Zet dan je gevulde skillet (of ovenschaal) op de BBQ en sluit het deksel. In zo'n 8 minuten zouden je nacho's klaar moeten zijn. Als in elk geval de cheddar maar goed gesmolten is.

Top af met wat versgesneden avocado, zure room en eventueel nog wat verse koriander en je hebt echt een waanzinnige BBQ snack! 

ENJOY!

Recepten
Producten voor dit recept