•   0522 24 66 19  (Meppel)
    • Persoonlijk advies
    • Grootste slagersassortiment
    • Kies zelf je afhaaldag

Pork belly burnt ends met pickled jalapeno

Bereidingswijze

Prepare yourself voor één van de makkelijkste en toch meest amazing recepturen van de BBQ. Zachte orgasmic kussens van pork, bedekt in BBQ saus. Door het hoge vetpercentage in de buikspek kan je dit gerecht bijna niet verpesten en zullen deze kleine culinaire wonders heerlijk mals blijven.
 
Burnt ends komen oorspronkelijk uit een BBQ restaurant in Kansas City in de jaren 70. De uiteindes van de brisket werden daar weg gegeven bij een koud biertje. Dit werd zo'n hit dat iedereen het begon na te maken.
De vettige uiteindes zijn namelijk een perfecte combinatie van een crunchy bark, boterzacht vlees en veel smoke. Burnt ends word inmiddels van verschillende delen gemaakt en ik (Jeremy) maak ze zelf - net als vele anderen - graag van buikspek van een varken.

Bereidingswijze Burnt Ents

Warm de BBQ of smoker op tot 135C. Snijd het buikspek eerst in lange dikke banen. Ongeveer de dikte van twee vingers.
Snijd hier vervolgens grote vierkante blokken van. Het hoeft zeker niet perfect te zijn, door het garen blijft het toch niet helemaal vierkant maar probeer de stukken ongeveer even groot te krijgen.
 
Plaats de stukken buikspek in een grote kom en bedek rijkelijk met je favoriete BBQ rub. Zelf ga ik vaak voor een spicy rub omdat dat goed combineert met het zoete. Leg het vlees op de BBQ en gaar deze ongeveer 2 uur lang. Er zal een mooie bark worden gecreëerd, een donkere rood/bruine kleur en een thermometer pen moet er moeiteloos door heen kunnen prikken.
 
Verwijder de burnt ends van de smoker en giet de boter, honing en BBQ saus eroverheen. Zorg dat elk blokje bedekt is door met je handen er even good doorheen te husselen. Great BBQ means getting your hands dirty sometimes!
 
Plaats de burnt ends in een schaal weer terug op de BBQ. Zelf gebruik ik aluminum weggooi bakken. En bedek met folie.
Check even na 45 min. De burnt ends zullen mooi glanzen, boterzacht zijn en heerlijk ruiken. Laat de burnt ends even rusten voordat je een hap neemt, ze zijn echt gloeiend heet en je kan jezelf naar verbanden… trust me. Ik ben niet een geduldig type namelijk!
 
De burnt ends smaken nu al subliem, vooral met een koud biertje. Maar om nog een andere dimensie te geven is het ook mogelijk om ze nog spannender te maken. Namelijk met jalapeño !

Bereidingswijze Pickled Jalapeno

Plaats alle ingrediënten in een pan, behalve de jalapeños. Breng aan de kook en laat ongeveer 5 minuten sudderen. Plaats dan de jalapeños in het water en laat het geheel afkoelen. Dit kan bewaard worden in een luchtdichte weckpot in de koelkast voor ongeveer 2 maanden, dus leef je uit!
 
Prik de Burnt Ents aan een spies, top af met de pickled jalapeno's et voila, je meat candy is ready to serve!

ENJOY!
Recepten
Producten voor dit recept