•   0522 24 66 19  (Meppel)
    • Persoonlijk advies
    • Grootste slagersassortiment
    • Kies zelf je afhaaldag

Pluma Iberico met Mojo Rojo

Bereidingswijze

Pluma Iberico is een speciale snit uit Spanje en wordt gesneden uit het deel net achter de nek en wordt gekenmerkt door de mooie marmering en malsheid. @bbqjunkienl maakte voor ons een recept met mojo rojo en 't is echt een dikke aanrader! 

Als je ooit op de Canarische eilanden bent geweest, heb je vast al een keer mojo geproefd. Een salsa, op basis van olie, die bij de meeste gerechten op de canarische eilanden geserveerd wordt. Er is een groene variant (mojo verde) en een rode (mojo rojo). Bij de Mojo Rojo moet je er rekening mee houden dat 't een wat pikante salsa is, dus voeg het gedoseerd aan je vlees toe. 

Pluma Iberico bereiden

Begin met het uit de verpakking halen van de Pluma Iberico, dep droog en laat op kamertemperatuur komen. Meng het grove zeezout, de zwarte peper en het knoflook granulaat door elkaar en bestrooi het vlees hier aan beide kanten mee. 

Mojo Rojo voorbereiden

Stook de BBQ op naar 200 graden directe hitte. Leg zodra de BBQ op temperatuur is de puntpaprika's en de rode peper op het rooster tot ze rondom zwartgeblakerd zijn. Hou 't goed in de gaten, want de rode peper is sneller klaar dan de puntpaprika. Als richttijd kan je voor de rode puntpaprika's 10 minuten aanhouden. Wanneer de paprika's en peper klaar zijn, leg je ze in een diepvrieszak. Doe de zak dicht en laat 10 minuten liggen.

Pluma Iberico grillen

Stook nu de BBQ verder op tot een temperatuur tussen de 230 en 250 graden. BBQ op temperatuur? Top! De Pluma Iberico steaks mogen op de BBQ. Grill ze ongeveer 4 minuten per kant en steek er voor de zekerheid nog een kernthermometer in. Bij een kerntemperatuur van 60 graden zijn de pluma steaks mooi medium. Wanneer de steaks mooi medium zijn, mogen ze van de BBQ en kunnen ze rusten in aluminiumfolie. 

Pluma Iberico met Mojo Rojo

Ontdoe de paprika's en peper van hun velletje en zaadlijsten. Stop ze in de keukenmachine samen met de teentjes knoflook, amandelen, komijn, olijfolie en azijn en draai dit tot een grove salsa. Voeg naar smaak zout toe en serveer met de Pluma Iberico. 

ENJOY!

Recepten
Producten voor dit recept