•   0522 24 66 19  (Meppel)
    • Persoonlijk advies
    • Grootste slagersassortiment
    • Kies zelf je afhaaldag

Philly Cheese Burger

Bereidingswijze

Een Philly Cheese Steak sandwich ken je vast en zeker, maar voor de liefhebber van burgers (iedereen dus), hebben we nu een mooie fijne burger variant van BBQ Junkie. Feestje!

Het recept is een BBQ recept, maar net zo makkelijk bak je de burgers natuurlijk in de koekenpan. Op hoog vuur dichtschroeien en daarna vuur lager, doorgaren en kaas laten smelten (kan ook in de oven). Kom je vast wel uit!

Bereiding Philly Cheese Burgers

Steek de BBQ aan en ga hierbij voor een combinatie van directe en indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 200 graden. Snijd ondertussen de ui in dunne halve ringen en de paprika in dunne ringen. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.

Is de BBQ op temperatuur? Zet dan je koekenpan op het directe deel van het BBQ rooster en doe er wat olijfolie in. Laat even warm worden en voeg dan de groentes toe. Bak de uien, paprika en champignons tot ze mooi zacht zijn en haal de pan dan van de BBQ.

Pak nu je hamburgers erbij en bestrooi ze rondom met versgemalen zwarte peper en zeezout. Leg de burgers op het directe deel van de BBQ en gril ze daar 3 minuten.

Keer de burgers nu om en beleg ze met de gegrilde groenten. Boven op de groenten gaat de fontina of cheddar kaas. Sluit de BBQ met de deksel en gril de burgers nog eens 3 minuten. Verplaats ze daarna naar het indirecte deel van de BBQ, waar de kaas nog iets verder mag smelten.

Neem ondertussen je hamburger broodjes en snijd ze open. Leg ze met de gesneden kanten op het directe deel van de BBQ en rooster ze een minuutje, tot ze mooi krokant zijn.

Haal de hamburger broodjes nu van de BBQ en bestrijk de onderste helften met de aioli. Leg hierop wat blaadjes sla, gevolgd door de burgers met gebakken groenten en gesmolten fontina (of cheddar, wat jij wilt!). Bestrijk nu ook de bovenste helften van de broodjes met aioli en maak de burgers hier mee af.

Serveer de Philly Cheese Burgers hierna direct. 

ENJOY!

Recepten