•   0522 24 66 19  (Meppel)
    • Persoonlijk advies
    • Grootste slagersassortiment
    • Kies zelf je afhaaldag

Halloweenies

Bereidingswijze

Even een shoutout vanuit de redactie naar onze Jeremy voor wederom een superorigineel recept! Hoe leuk zijn deze Halloweenies, oftewel, mummie worstjes?! Heel leuk, vinden wij!

Weenies

Hóe leuk zien deze Halloweenies eruit? Dit wil je toch maken met je kids! Gruwelijk lekker en toch zo simpel. Perfect voor een Halloween feest voor volwassenen of kinderen want deze lekkere snacks zijn een feest voor iedereen.
 
Je kan dit receptuur maken met hotdog worstjes of zoals de Amerikanen het noemen “weenies” maar als je een echte baas bent, gebruik je een echte  ambachtelijke worst van LIVAR of bijvoorbeeld van die kleine rookworstjes (vraag gerust naar 1 persoons rooksworstjes in de winkel!).

Bereiding Halloweenies

Verwarm de oven voor op 180 graden en plaats de worsten op een rek. Zodra de oven op temperatuur is, kunnen de worsten voor circa 10 minuten de oven in. Laat de worsten daarna afkoelen. Snijd lange dunne strips uit de bladerdeeg. Ik gebruik zelf vaak een grotere rol, die zijn te vinden in de koeling bij diverse supermarkten. Rol om elke worst diverse slierten bladerdeeg. Probeer dit een beetje speels te doen, dit geeft een leuker effect en laat de worsten meer op mummies lijken. Extra creepy dus!  Smeer het bladerdeeg in met het geklutste ei en bak in de oven tot dat de bladerdeeg goudbruin is.
 
En voila. Spooky, maar toch schattige Halloween verwennerij.

ENJOY!
Recepten