• 0522 24 66 19  (Meppel)
    • Vlees met fijne herkomst
    • Eigen worstmakerij
    • Vakmanschap door eigen slagers

Feestelijke beenham met ananas chutney

Bereidingswijze

Honey Glazed Partyham

Deze honey glazed partyham is een kant-en-klare beenham (zonder been) die je simpelweg in de oven hoeft te schuiven. Kan niet mislukken! Robert van Dijk van @vurigekolen bereidde hem en de foto's spreken voor zich. Om het gerecht nog specialer te maken, voegde hij er een heerlijke ananas chutney bij. En die willen we je natuurlijk niet onthouden, dus hier het recept.

TIP: Wil je de kant-en-klare beenham met kerst bereiden? Bestel dan op tijd! Onze slagers maken ze met liefde klaar, maar in de laatste weken voor kerst geldt: op = op. Dus zorg ervoor dat je hem op tijd besteld hebt. Zo ga je zonder stress de kerst in!

Bereiding van de kant-en-klare beenham

Kant-en-klaar, de naam zegt het al. Onze slagers hebben het meeste werk al voor je gedaan. Je hoeft de ham alleen maar in de oven te schuiven. Let er wel op dat je de beenham ruim van tevoren uit de vriezer haalt en langzaam in de koelkast laat ontdooien (dit kan je zo'n 48 uur van tevoren doen).

Haal de ham vervolgens twee uur voor het bakken uit de koelkast. Zet de oven op 160 graden en bak de ham een uurtje. Vergeet niet om de ham tijdens het bakken meerdere keren in te smeren met de marinadesaus die in de zak zit. Zo blijft hij lekker sappig! En wil je extra hulp? Bekijk dan de video op de productpagina, die duurt minder dan twee minuten en maakt het helemaal duidelijk.

Ananas Chutney

Voor je de ham in de oven zet, kun je alvast de ananas chutney maken. Deze heeft een uur nodig om te pruttelen, maar je kunt het ook van tevoren doen, zodat je met kerst alleen maar hoeft te genieten. Hieronder vind je het recept van Robert.

Bereiding ananas chutney

 
1. Fruit de ui in een pan totdat deze zacht en glazig is.
2. Voeg de paprika toe en bak deze kort mee.
3. Voeg de ananas, appel, chilivlokken, natuurazijn en suiker toe.
4. Laat het geheel op laag vuur minimaal een uur sudderen, terwijl je af en toe roert, totdat het mengsel indikt en een glanzende textuur krijgt.
5. Breng op smaak met peper en zout.
 
Beenham
 
ENJOY!


 

Recepten