•   0522 24 66 19  (Meppel)
  • Persoonlijk advies
  • Grootste slagersassortiment
  • Kies zelf je afhaaldag

Buffalo Chicken Sandwich

Bereidingswijze

Wie is er nou niet gek op een beetje fried chicken? En dan bedoel ik niet zo'n triest en lauw stuk kip uit een bucket, maar chicken dat met liefde is klaargemaakt. En dat kun je heel eenvoudig zelf!
 
Crispy and juicy perfection met een buffalo saus waar je spontaan van gaat dansen! Dat is wat jij wilt en dat is wat je zal krijgen met dit recept. 

Waar komt Buffalo Chicken vandaan? Buffalo Chicken

Voordat we over gaan naar de bereiding, eerst even een fun fact. Buffalo Wings hebben nada te maken met buffels, maar dat had je wellicht zelf ook al bedacht. In de States is Buffalo Chicken een heel populair gerecht, ontstaan in - jawel - Buffalo, New York. In de Anchor bar om precies te zijn. In 1964 werd hier de eerste schaal kippenvleugels geserveerd, ontstaan uit noodzaak, want eigenaresse Teressa Bellissimo kreeg in plaats van de gebruikelijke rug en nek dat zet gebruikte voor spaghettisaus per ongeluk een lading kippenvleugels geleverd. Teressa maakte van de nood een deugd en bereidde de chicken wings met haar speciale hot sauce én blauwe kaas. Dat was namelijk het enige dat ze beschikbaar had op dat moment. Het is uiteindelijk de saus en kaas die het gerecht Buffalo Chicken hebben gemaakt. Dus of je nu filet, dij, hele kip, drumsticks of vleugels gebruikt: Buffalo Chicken staat voor kip met hot sauce [origineel van gesmolten boter, hete saus en rode peper] en blue cheese. Jeremy maakte dit broodje met kippendij. Lekker mals & juicy! Oh... en nog altijd is de Anchor Bar van Frank & Teressa Bellissimo 'Home of the original Buffalo Chicken'. En om het originele recept zo goed mogelijk na te maken, kun je Red Hot Frank of Frank's Hot sauce gebruiken. 

Bereidingswijze Buffalo Chicken Sandwich

 • Marineer de kippendijen in de karnemelk met een scheut sriracha hot sauce en laat dit minimaal 12 uur staan.
 • Bedek de dijen individueel met bloem en druk stevig aan. Frituur de dijen 4 min op 150C en daarna 2min op 180C of tot goudbruin.
 • Mix de creme fraiche, blauwe kaas en mayonaise samen tot een gladde massa ontstaat. Hou je echt heel veel van blauwe kaas? Prima dan gooi je er meer bij! Wie ben ik om jou tegen te houden? Go wild, 'light' is dit recept toch al niet.
 • Doe in een pan de Frank's hot sauce, boter en honing en laat dit warm worden. Dompel de krokante kippendijen in de hot sauce tot dat ze mooi glimmen.
 • Plaats op een getoast brioche broodje de augurk, blue cheese saus, rucola en 2 dijen per broodje. Ik gooi er soms ook nog bacon op, een paar extra calorieën kan geen kwaad lijkt me en bacon is altijd een goed idee! Zelfde geldt van cheddar... 

ENJOY!

 

 
 
  
Recepten
Producten voor dit recept