•   0522 24 66 19  (Meppel)
    • Persoonlijk advies
    • Grootste slagersassortiment
    • Kies zelf je afhaaldag

Beefburger met cheddar en bacon op een brioche

Bereidingswijze

Een klassieke burger met cheddar, bacon, tomaat, sla en ui. Je kunt er een fijn sausje bij serveren, maar een sausje on the side, dat kan ook. Geldt misschien zelfs voor de ui en tomaat, maar dat kun je altijd later nog beslissen natuurlijk!

Voorbereiding hamburger

Snijd de ui in ringen, de tomaat en de augurk aan plakjes en de sla in reepjes. Voor een frisse touch kun je de sla mengen met een klein beetje witte wijnazijn. Kan, hoeft niet.

Als je de smaak van rode ui te scherp vindt, kun je de ui even aanfruiten met wat olijfolie en een snufje zeezout. Dit is heel persoonlijk. Je kunt de ui ook helemaal weglaten, want een tikkel overheersend is het wel. 

Bedenk van tevoren met welke saus je je broodje (licht) wilt insmeren. Wij deden het met mosterdmayonaise (2 el mayonaise, 1 tl grove mosterd) en serveerden ketchup ernaast. Maar saus is persoonlijk, dus leef je uit!

Snijd de briochebroodjes vast open.

Beefburger in de pan

Als je alles hebt klaarstaan, is het tijd voor het echte bakwerk. Gebruik daarvoor twee aparte pannen: één voor de burgers en één voor de bacon. Zet de bacon alvast op middelhoog vuur, zodat het langzaam lekker knapperig kan worden. Je hoeft hier geen olie of boter voor te gebruiken. Pak voor de burgers een koekenpan met een goede antiaanbaklaag erbij. Smeer de burgers in met een klein beetje olijfolie en strooi er versgemalen zwarte peper en een klein beetje zeezout overheen. Leg ze nu in de pan (per twee) en druk even goed aan.

Oké, nu komt het: je kunt ervoor kiezen om na een minuut de burgers in te kwasten met een klein beetje mosterd en chipotle (aan de gebakken kant). Chipotle is sowieso heel fijn om in de kast te hebben, want met de rooksmaak kun je een burger, maar ook een dressing lekker opkietelen. Wij hebben het bij deze burgers niet gedaan, omdat dit vlees zoveel smaak van zichzelf afgeeft. Maar het is absoluut eens het proberen waard!

Bak de burgers op hoog vuur (afhankelijk van de dikte hoe lang). Leg dan de bacon en de kaas op de burgers, doe er een klein kopje water bij en plaats een hitte bestendige schaal over de pan om de kaas te laten smelten. Half minuutje ongeveer. In de tussentijd rooster je de opengesneden brioche broodjes in de pan van de bacon.

Broodje hamburger bouwen

Haal de broodjes uit de pan, smeer de onderkant in met een klein beetje mosterdmayo en bouw je broodje op met sla, burger met cheddar en bacon, tomaat en ui. Ketchup en augurk on the side en klaar ben je. 

Serveer je burgers meteen, anders worden de broodjes sloppy. Maar waarom zou je wachten als er zo'n lekkere burger voor je neus staat?

ENJOY!

Recepten