•   0522 24 66 19  (Meppel)
    • Persoonlijk advies
    • Grootste slagersassortiment
    • Kies zelf je afhaaldag

BBQ Braadworstenbroodjes

Bereidingswijze

Dikke steaks, low & slow sessies met ribs, brisket of pulled pork... allemaal heerlijk, maar hoe lekker zien ook deze worstenbroodjes van de BBQ eruit? Een heel fijn recept van BBQ Junkie, die hiervoor de LIVAR worstjes met rozemarijn gebruikte! Maar over smaak valt natuurlijk niet te twisten...

Bereiding BBQ Braadworstjes

Steek de BBQ aan en ga hierbij in eerste instantie voor directe hitte en een temperatuur van 180 graden. Haal ondertussen de braadworsten uit de verpakking.Is de BBQ op temperatuur? Haal de plakken bladerdeeg dan uit de vriezer en laat ze ontdooien.

Gril de braadworsten 2 minuten per kant wanneer de BBQ op temperatuur is, zodat ze er aan de buitenkant mooi uitzien. De worsten hoeven nog niet gaar te zijn. Maak de BBQ vervolgens gereed voor indirecte hitte met een temperatuur van 200 graden en maak daarbij gebruik van een pizzasteen.

Snijd nu van alle plakken bladerdeeg een stuk af, want in zijn geheel zijn ze wat te groot voor de braadworsten. Als je er een braadworst op legt, moet aan beide kanten zo’n 2,5 cm bladerdeeg over blijven.

Neem nu de helft van de bijgesneden plakjes bladerdeeg en snijd hier een aantal inkepingen in. Die gaan mooi open staan bij het bakken, waardoor je de braadworsten mooi ziet als ze gebakken zijn.

Neem nu de plakken bladerdeeg zonder inkepingen en bestrijk het midden ervan met de pesto. Leg er vervolgens een braadworst op en dek ze af met de plakken bladerdeeg mét inkepingen. Druk de randen van de plakken bladerdeeg nu goed samen. Gebruik hier eventueel een vork voor. 

Klop daarna het ei los in een kommetje en bestrijk de braadworst broodjes hiermee, met behulp van de bakkwast.

Leg alle broodjes op een stuk bakpapier dat niet groter is dan je pizzasteen en schuif ze met bakpapier op de pizzasteen zodra de BBQ op temperatuur is.

Bak de braadworstbroodjes nu 15 minuten óf tot het bladerdeeg mooi gekleurd en gaar is. Rasp dan wat Parmezaanse kaas over alle broodjes en bak ze nog eens 5 minuten.

De braadworst broodjes mogen van de pizzasteen wanneer ze mooi gaar zijn en de kaas is gesmolten.

Laat de braadworst broodjes nu 10 minuten rusten voor je ze serveert.

ENJOY!

Recepten